al 10 jaar de grootste

Wat kost het egaliseren van een vloer?

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

De kosten van een vloer egaliseren

De kosten van egaliseren lopen flink uiteen. Bij bedrijf A zul je een andere offerte ontvangen dan bij bedrijf B. En de buurman betaalt misschien een andere prijs dan jijzelf. Dat komt doordat de prijs van verschillende factoren afhankelijk is. Er is dan nauwelijks een eenduidige prijs te geven. Toch hebben we geprobeerd een kleine berekening van de kosten te maken.

Prijzen voor het egaliseren door een professional

Voor het egaliseren van een vloer rekent de professional een prijs per m2. Een betonvloer egaliseren kost gemiddeld tussen de 10 en 25 euro per m2. De prijs van een houten vloer egaliseren bedraagt gemiddeld tussen de 45 en 75 euro per m2.

Gemiddeld gezien liggen de kosten dus tussen de 10 en 75 euro per vierkante meter, inclusief materiaal en manuren. Dit zijn de gemiddelde indicatieprijzen van verschillende vloerspecialisten. Ze kunnen dus afwijken van een precieze offerte van de vloerspecialist.

Het is aan te raden je eerst in te lezen in de verschillende mogelijkheden en de richtprijs voor het egaliseren van een vloer. Zo voorkom je verrassingen.

Wat kost egaliseren?

De voordelen

  • 15.000 + Aanvragen

    01

    De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

  • Snel een scherpe offerte

    02

    Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

  • Egaliseren door heel Nederland

    03

    Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Kosten egaliseren

Besparen op onnodige kosten

De prijs voor het egaliseren van een vloer wordt gestuwd door kosten als voorrijkosten en handel uit elders in het land. Dat is zonde van het geld. Daarom gaat Egaliseren.nl op zoek naar vakmensen uit de regio, waar we een scherpe offerte laten maken. Geen geldverspilling aan allerlei afdelingen, maar duidelijke, korte lijnen. Op die manier betaal je nooit te veel. Als je zelf gaat egaliseren bespaar je wel op arbeidskosten, maar dan is het mogelijk noodzakelijk om dure apparatuur aan te schaffen of te huren. Of zelf egaliseren een goed resultaat oplevert, is maar de vraag. Daarom is het uiteindelijk goedkoper om de vloer te laten egaliseren door een ervaren vakman.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Wat kost het om een vloer te egaliseren?

We kijken specifiek naar de materiaalkosten voor het egaliseren van een vloer. We hebben de kosten voor arbeid nog niet meegenomen. Om een vloer te kunnen egaliseren, moet de vloer terug naar de basis. Dat houdt in dat de vloer geen gaten en kieren meer mag hebben. Deze moeten worden opgevuld met snelcement of een houtvuller. Veel mensen kiezen ervoor om dit zelf te doen, maar het is ook een optie om dit door een vakman te laten doen. Wie ervoor kiest om zelf de vloer in orde te maken, betaalt zo rond de 10 euro voor snelcement of houtvuller. Bijna iedere vloer moet voorbehandeld worden met een primer. De prijzen voor het egaliseren per m2 verschilt. Voor een vloer van ongeveer 20 of 30 vierkante meter is ongeveer 2,5 liter primer nodig. Heb je een erg poreuze vloer? Dan moet deze twee keer behandeld worden. Voor een emmertje primer betaal je ongeveer 15 tot 20 euro, maar er zijn ook duurdere varianten. Kies je voor egalisatie via spaanplaat of underlayment? Dan moet je tussen de 12 en 15 euro begroten voor een spaanplaat van 250 x 125 centimeter. Underlayment kost ongeveer 20 euro per plaat. Wat de totale kosten zijn, hangt af van de grootte van de vloer. Voor oneffenheden worden egalisatiekorrels en plaatmateriaal gebruikt. Vaak is één zak wel genoeg. Dit kost ongeveer 15 tot 20 euro. Uiteraard moet er ook egaline of egaliseercement besteld worden. Dit middel is beschikbaar in twee vormen: aanmengbaar of kant-en-klaar. Een kant-en-klaar-zak kost vanzelfsprekend meer dan een zak die je zelf moet aanmengen. Een huismerk egaliseercement kost ongeveer 18 euro voor 25 kilo. Daarmee kun je, afhankelijk van de dikte van de laag, zo’n 10 tot 15 vierkante meter bestrijken.