22 juni 2023

De voordelen van PVC ten opzichte van Laminaat

PVC en laminaat zijn natuurlijk beide populaire opties als het gaat om vloeren, maar toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Waar de laminaatvloer tot enkele jaren geleden mateloos populair was. Uiteraard zien we ook nu nog dat er regelmaat een laminaatvloer wordt verkocht, maar is PVC de trend van het moment. Het grote voordeel aan PVC is, is dat het in allerlei soorten, kleuren en ook maten verkrijgbaar is. Daarbij komt ook dat PVC de visgraatvloer betaalbaar heeft gemaakt voor velen. Waar voorheen alleen een houten visgraatvloer tot de mogelijkheden behoorde, is dit vandaag de dag dus niet meer het geval. Waar mensen dus eerst tot wel 100 euro per vierkante meter betalen, zijn er nu ook goedkopere opties in de vorm van PVC. Welke voordelen PVC nog meer heeft ten opzichte van laminaat, vertellen we je in dit artikel.

Waterbestendigheid

Een belangrijk voordeel van PVC ten opzichte van laminaat is de waterbestendigheid. PVC is van nature waterbestendig en kan zonder problemen worden gebruikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Laminaat daarentegen is gevoelig voor water en kan gaan kromtrekken wanneer het in contact komt met vocht. Hierdoor is laminaat minder geschikt voor vochtige ruimtes. PVC is daarentegen uitermate geschikt voor deze ruimtes, aangezien het bestand is tegen vocht en gemakkelijk schoon te maken is. PVC kan zelfs worden gebruikt in natte omgevingen zoals zwembaden en sauna’s, waar laminaat niet geschikt voor is. Dit maakt PVC een betere keuze op het moment dat je bijvoorbeeld een stijlvolle vloer in de keuken of badkamer wilt laten plaatsen.

Duurzaam

PVC is niet alleen vele malen mooier dan laminaat, maar ook een stuk duurzamer. Vooral in de huidige tijd, waarin duurzaamheid ontzettend belangrijk is, zien we dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Niet alleen de manier waarop dit wordt geproduceerd is duurzaam, maar de vloer gaat ook vele malen langer mee. Dit komt door de toplaag, die zorgt dat deze krasbestendig is. Wel is het belangrijk goed te kijken voor welke toplaag je kiest. Vergelijk daarom verschillende vloeren met elkaar, zodat je op basis van het gebruik de juiste keuze kunt maken. Hierbij moet je denken aan de plek waar de vloer komt te liggen. Zo zal een vloer in de woonkamer meer te verduren hebben, dan wanneer deze op de slaapkamer ligt. Net als dat je online je zorgverzekering kunt vergelijken, kan dit dus ook eenvoudig met de verschillende soorten vloeren. Kortom, duurzaam en mooi gecombineerd in één.

Verschillende vloeren vergelijken

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt dus ook bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Ook wanneer je de keuze hebt gemaakt voor PVC, is de eerste vraag of je kiest voor lange stroken, korte stroken of visgraat. Het voordeel is wel dat je via de verschillende simulatieprogramma’s op de websites kunt kijken welke mogelijkheden er zijn. Net als via de Pricewise zorgvergelijker je een selectie kunt maken met verzekeraars, kan dit dus ook met vloeren. Zo kom je uiteindelijk tot een beperkte hoeveelheid, die wel allemaal aan je eisen voldoet. We kunnen je verzekeren dat dit zorgt voor een stuk rust in je hoofd.

3 Comments

 • uPVC fittings, 10 december 2023
  Reply

  The factory’s adherence to environmental sustainability is demonstrated through their use of eco-friendly materials and energy-efficient manufacturing practices. Elitepipe Plastic Factory

 • goltogel, 20 januari 2024
  Reply

  Valuable perspective, much appreciated.

 • smorter giremal, 29 mei 2024
  Reply

  you have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *