22 mei 2024

Je vloer laten egaliseren en afwerken 

De vloer vormt de basis van elke woning en er zijn vele manieren waarop je hem kunt afwerken. Zo zijn houten vloeren al eeuwenlang bijzonder populair, vanwege hun warme, knusse en ook luxe uitstraling. Ook zie je ontzettend veel laminaatvloeren en vloeren van PVC. Deze zijn verkrijgbaar in steeds meer uitvoeringen en uiteraard ook in allerlei kleuren. Tegelvloeren zijn minder populair, maar wel erg praktisch en eenvoudig schoon te houden. Daarnaast zien we de laatste jaren dat steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in hun woning. Al deze vloeren hebben behoefte aan een perfect geëgaliseerde ondervloer. Zo ligt je uiteindelijke vloer echt helemaal recht en heb je geen last van putjes, hobbeltjes, kuilen of andere oneffenheden. Om te zorgen dat ook jouw vloer helemaal vlak is, kun je hem laten egaliseren door een gespecialiseerd bedrijf. Voor het beste effect kun je bovendien ook celrubber of schuimrubber toevoegen. Beide producten hebben hun eigen kwaliteiten en zorgen op verschillende manieren voor een optimale isolatie. 

Vloer isoleren met schuimrubber 

Kies je voor het isoleren van je vloer met schuimrubber? Dan ben je zeker van een product van topkwaliteit dat onder meer isoleert tegen stof en geluid. Diverse varianten bieden ook een goede isolatie tegen vocht en kou. Schuimrubber is sterk en zacht tegelijkertijd en veert altijd naar zijn origineel vorm terug. Het is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals PE, EPDM en polyether schuimrubber. Ook kun je het bestellen in verschillende vormen en formaten. 

Celrubber aanbrengen op je geëgaliseerde vloeroppervlak 

Een andere optie bij het isoleren van je zojuist geëgaliseerde vloer is het aanbrengen van hoogwaardig celrubber. Dit product is ontzettend veelzijdig en is dan ook razend populair bij mensen die hun vloer willen egaliseren. Een groot voordeel van celrubber is dat het heel goed trillingen opvangt. Zeker op je vloeroppervlak is dit wel zo handig. Daarnaast is het materiaal zeer flexibel en isoleert het tegen onder meer tocht, water, stof en geluid. Bij het renoveren van je vloer ga je natuurlijk voor de meest praktische optie en dat is precies waarom zelfklevend celrubber zo’n fijn product is. Je brengt het eenvoudig aan en kunt kiezen uit diverse uitvoeringen en kleuren. 

Specialist inhuren 

Wil je jouw eigen vloeren laten egaliseren en tegelijk ook isolatie toepassen? Dan kun je terecht bij verschillende specialisten. Deze werken door heel Nederland en zorgen altijd voor een 100% perfect eindresultaat