Egaliseren badkamer

Een badkamer egaliseren is niet gemakkelijk. De vloer moet bovendien helemaal waterdicht worden. Hoe egaliseer je eigenlijk een badkamervloer? En waarom is dit nu echt een klus voor een vakspecialist?

Het egaliseren van de badkamervloer

Het egaliseren van de badkamervloer gebeurt in een aantal stappen. Allereerst wordt de vloer schoongemaakt en wordt ervoor gezorgd dat de ondergrond permanent droog is. Zeker in een badkamer is dit een ingewikkelde en precieze klus. Er mag geen scheur- en ontkistingsmiddel meer aanwezig zijn.

De mengkuip wordt gevuld met koud leidingwater. Daarna wordt egaliseermiddel toegevoegd aan de mengkuip. Het water en egaliseermiddel wordt dan gemixt. Het mixen gaat net zo lang door, totdat alle luchtbellen en klonten uit het mengsel zijn. Daarna begint het egaliseren.

Egaliseren van een douchevloer wordt gedaan vanuit de verste hoek in de ruimte. Het egaliseermiddel wordt gelijkmatig verdeeld, door het uit te gieten. Na het uitgieten strijkt de professional met een egalinekam de egaline uit. Daarna wordt het restant uitgegoten en uitgestreken tot de volledige ruimte klaar is.

Daarna is het een kwestie van wachten: de egaline moet drogen.

Waterdicht egaliseren

Een egale vloer is de basis van iedere vloer. Maar in de badkamer is het noodzakelijk dat de vloer ook waterdicht is. Van nature is egaline niet waterdicht. Daarom wordt het vaak gecombineerd met waterglas. De vakspecialist mixt egaline cement met waterglas, zodat het waterafstotende eigenschappen krijgt.

Wat ook een optie is, is om er een waterdichte vloercoating overheen te gieten. Deze combinatie is ook geschikt voor vloerverwarming. Een speciaal egalisatiemiddel, voor watergedragen- en elektrische vloerverwarmingssystemen is dan noodzakelijk. Zo ontstaat een waterdichte en lekker warme vloer.

De badkamer egaliseren: echt een klus voor een vakman

Het is een goed idee de badkamer of inloopdouche te laten egaliseren door een professional. Dit moet namelijk heel precies gebeuren. In de badkamer is het belangrijk dat de vloer echt mooi strak is en er geen water doorgelaten wordt. Anders kan de hele vloer beschadigd raken.

Je kunt een ervaren vakman vinden via Egaliseren.nl. Deze vakman komt uit jouw regio en komt met een scherpe offerte. Betaal niet meer te veel voor voorrijkosten en voorkom langdradig contact. In plaats daarvan werken we met korte lijnen en met plezier in ons werk.

Vraag direct gratis een offerte aan

 

Een offerte aanvragen is bij Egaliseren.nl volledig gratis, na de offerteaanvraag kun je binnen 24 uur een offerte verwachten.

Voornaam*
Email*
Postcode*

Soort klus: vloer verwijderenegaliserenvloer leggen

Type gebouw

Eventuele opmerkingen

100

Offertes

5000

Aantal m2

75

Partners