Egaliseren betonvloer

Het egaliseren van een betonvloer betekent het gereedmaken van de ondervloer of het renoveren van de betonvloer. Vooral voor zakelijke toepassingen is een betonvloer in trek. Na het egaliseren met een speciaal egalisatiemiddel, kan de ondergrond weer worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Het is een precies werkje, dat het best door een professional uitgevoerd kan worden.

Kenmerken van een betonvloer

Een betonvloer herken je aan het gladde uiterlijk. Het is een vaste, solide vloer. De vulstof is gemaakt van grove, hele kiezels. Bij zandcement is dat anders. Dit zijn vaak poreuze, korrelige vloeren. Dat komt doordat een zandcementvloer is opgebouwd uit zand en cement.

Bij een betonvloer is het belangrijk dat de vloer egaal is. Voordat deze ge√ęgaliseerd wordt, moet eerst de oude bedekking verwijderd worden. Het kan ook zijn dat een nieuwe dekvloer wordt aangesmeerd tegen een oude dekvloer.

Hoe beton egaliseren?

Het egaliseren met beton gebeurt vaak met egaline. Dat is een soort vloeicement die uit kunststoffen bestaat. Om te kunnen beginnen, moet de vloer eerst grondig gereinigd worden. Vaak komt daar de diamantschuurmachine aan te pas. De vloer wordt daarna netjes gestofzuigd, zodat er een speciale hechtprimer op aangebracht kan worden. Deze primer zorgt voor hechting van de egaline aan de ondervloer.

Zodra de hechtprimer droog is, kunnen de diepe gaten en scheuren worden gedicht met speciaal snelcement. Normale cement voldoet niet: dat droogt te traag en het kan problemen vormen als het in aanraking komt met de egaline.

Zodra het snelcement is gedroogd, is de vloer klaar voor egalisatie met egaline. Dit kan handmatig worden aangemaakt, of machinaal. De meeste bedrijven kiezen voor een machinale aanpak. Op die manier kunnen er grote oppervlaktes ge√ęgaliseerd worden.

Wat kost het egaliseren van een betonvloer?

Wat zijn nu de kosten als je een betonvloer wilt egaliseren? Dat is een veel gestelde vraag. De prijzen verschillen per aanbieder, per vierkante meter en per laagdikte. Zo kost een laagdikte tot 1 millimeter bij sommige aanbieders 5,50 euro, terwijl anderen voor 2 millimeter 10 euro rekenen. Ook de prijs voor de arbeid en eventuele voorrijkosten kunnen verschillen.

Het is logisch dat je de beste prijs wilt. Daarom is het verstandig een offerte aan te vragen bij Egaliseren.nl. Wij vragen egaliseerbedrijven om met het scherpste aanbod te komen. Egaliseren.nl zoekt een geschikte partner uit de gemeente, en zorgen voor handel met de regio. Daardoor voorkom je dat je onnodige voorrijkosten betaalt. Bovendien werken we graag met korte, duidelijke lijnen. Zo bespaar je flink op de kosten voor het egaliseren van een betonvloer en geniet je binnenkort van een prachtige vloer. Die uiteraard niet te veel gekost heeft.

Vraag direct gratis een offerte aan

 

Een offerte aanvragen is bij Egaliseren.nl volledig gratis, na de offerteaanvraag kun je binnen 24 uur een offerte verwachten.

Voornaam*
Email*
Postcode*

Soort klus: vloer verwijderenegaliserenvloer leggen

Type gebouw

Eventuele opmerkingen

100

Offertes

5000

Aantal m2

75

Partners