al 10 jaar de grootste

Egaliseren over linoleum

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren over linoleum

Soms is het niet mogelijk om de bestaande vloer te verwijderen. Dan kan het noodzakelijk zijn om te egaliseren over bijvoorbeeld linoleum heen. Maar hoe doe je dat, egaliseren over linoleum? Is dat technisch wel mogelijk? En welke andere opties zijn er?

Egaliseren op linoleum

Heb je een vloer met linoleum? En is deze niet helemaal egaal? Dan is het geen probleem om deze alsnog te egaliseren. In sommige huizen is op de betonnen vloer linoleum vastgelijmd. Het kan zijn dat het verwijderen hiervan niet mogelijk is. De vloer blijft dan gewoon liggen, maar er wordt dan over het linoleum heen geëgaliseerd.

Om te kunnen egaliseren, moet de ondergrond wel in orde zijn. Zo moet deze bijvoorbeeld vrij van beschadigingen zijn en mogen er geen stof- of vetdeeltjes op aanwezig zijn. Ook moet er eerst een plastic folie op de vinyl aangebracht worden. Al met al is het een precies werkje, dat je beter door een specialist kunt laten doen. Egaliseren op linoleum is namelijk best ingewikkeld.

Linoleum egaliseren

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Egline Linoleum

Een nieuwe vloer leggen zonder te egaliseren

Egaliseren over linoleum is niet altijd noodzakelijk. Als het vinyl goed vastligt en op de juiste manier is gelijmd, kunnen er misschien ook meteen tegels of een andere vloer overheen gelegd worden. Daarvoor moet de laag wel voldoende hard zijn. Hiervoor wordt een speciale snelwerkende poederlijm gebruikt.

Eventuele oneffenheden kunnen worden opgevangen met tegellijm. Gaten kunnen gewoond worden dichtgesmeerd. Maar wie toch de voorkeur heeft voor het egaliseren van de vloer, en het aanbrengen van een extra laag, kan hier zeker voor kiezen.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Kies voor een specialist

Laag op laag egaliseren is best ingewikkeld. Linoleum is namelijk een gladde vloer. Dat houdt in dat er speciale middelen moeten worden gebruikt om de vloer te egaliseren en dat de vloer eerst op de juiste manier behandeld moet worden. Een specialist weet precies hoe dit moet. Daarom kun je er als doe-het-zelver beter niet aan beginnen.

Een specialist zorgt voor een optimaal resultaat. Je vindt deze specialist via Egaliseren.nl. Wij vragen verschillende bedrijven bij jou uit de regio een offerte te maken. We leggen de beste opties dan voor. Het voordeel van het werken met een bedrijf uit de regio, is dat je bespaart op kilometerkosten en de lijnen zo kort mogelijk zijn. Dat werkt het prettigst en het allersnelst.