al 10 jaar de grootste

Egaliseren voor laminaat

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren voor laminaat

Laat je een laminaatvloer leggen? Dan kan het zijn dat men de ondervloer eerst moet egaliseren voor laminaat, als de ondervloer niet mooi strak is, kan het laminaat beschadigen. Het kan zelfs knappen. Dat is ontzettend zonde van een nieuw gelegde vloer. Daarom kun je dit het best aan een expert overlaten.

Hoe kun je een laminaatvloer egaliseren?

Om een mooie laminaatvloer te kunnen leggen, is het noodzakelijk dat de ondervloer mooi glad en even is. In sommige gevallen is het nodig om de ondervloer te egaliseren. Na het egaliseren is de vloer geschikt voor het laten leggen van het nieuwe (klik)laminaat. Het egaliseren gaat zo in zijn werk: de vloer wordt eerst droog en stofvrij gemaakt. Uitstekende spijkers en andere oneffenheden worden verwijderd. De verende vloerdelen worden vastgezet met extra schroeven. Daarna vult de professional diepe scheuren en gaten op met snelcement. Daarna gaat er voorstrijkmiddel over de vloer. De vloer zuigt daarmee minder op. Eerst wordt het vloeroppervlak gemeten en wordt de benodigde hoeveelheid egalisatiemiddel berekend. Per vierkante meter gaat de vakman uit van ongeveer 3 meter.
Vloer egaliseren laminaat

De voordelen

  • 15.000 + Aanvragen

    01

    De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

  • Snel een scherpe offerte

    02

    Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

  • Egaliseren door heel Nederland

    03

    Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Vloer laminaat egaliseren

De vloer laten egaliseren

Als alle middelen binnen zijn, en het snelcement is droog, kan het egalisatiecement in de speciekuip. Het cement wordt klontvrij gemixt. Daarna kan het egalisatiemiddel over de vloer gegoten worden. De vakman werkt in banen, zodat hij of zij overal goed bij kan komen. Het cement vloeit dan vanzelf gelijkmatig uit.

Met een plakspaan wordt het uitvloeien bevorderd. Alle hoekjes worden netjes opgevuld. Er kan voor gekozen worden meerdere lagen egalisatiecement aan te brengen. Daarvoor moet de vloer dan wel eerst 24 uur drogen.

Laminaat laten leggen

Het afwerken van de vloer kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld de vloer betegelen, een houten vloer leggen, of een veel gekozen optie: laminaat leggen. Het voordeel van laminaat is dat het kleurvast en vochtbestendig is. Hout verkleurt bijvoorbeeld bij een te grote blootstelling aan de zon.

Een laminaatvloer is bovendien niet duur en een dergelijke vloer kan zo 25 jaar mee, zonder dat het een speciale onderhoudsbehandeling nodig heeft. Dat is heel anders bij bijvoorbeeld een parketvloer. Schoonmaken is ook heel eenvoudig, want het neemt geen stof en huisstofmijt op, in tegenstelling tot vloerbedekking.

Laminaat leggen is niet ingewikkeld en veel mensen doen het zelf. Toch is het voor het eindeffect mooier als je dit laat doen. Zeker voor mensen die niet met een klusriem geboren zijn, is dit handig. Een vakman komt dan bij je thuis en legt de vloer precies naar wens.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Zo legt de vakman een mooie laminaatvloer

De vakman begint altijd in de hoek met het leggen van laminaat. Hij bepaalt eerst of het laminaat met de mes- of de groefkant naar de muur moet liggen. Er worden afstandhouders om een centimeter afstand tot de muur te bewaren. Leidingen worden netjes weggewerkt door het laminaat, met behulp van een speedboor en een decoupeerzaag. Ieder deel wordt met de kopse zijde in de eerste zijde gelegd. Het deel dat overblijft, wordt gebruikt in de volgende rij. Het laatste deel van de baan wordt een halve slag gedraaid en op een centimeter van de vloer gelegd. Bij het einde van het vorige deel wordt getekend, en het volgende deel wordt op maat geknipt of gezaagd met een laminaatsnijder. De eerste twee banen zijn cruciaal voor de rest van de vloer. Ze moeten perfect in elkaar zitten. Elke nieuwe baan begint met het afzagen van het laatste stuk van de vorige baan. Dit deel mag niet korter zijn dan 30 centimeter. Anders zaagt de vakman een nieuwe plank doormidden en wordt daarmee begonnen. Lastige hoekjes worden met een profielmal op maat gesneden, De planken van de verschillende pakken worden door elkaar gebruikt. Op die manier vallen eventuele kleurverschillen minder op. De vloer ligt! Tijd om te genieten van een mooie, strakke, egale laminaatvloer.