al 10 jaar de grootste

Egaliseren voor Marmoleum

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren voor marmoleum

Het is verstandig de ondervloer eerst te behandelen, voordat je marmoleum installeert op een vloer. Vaak wordt dit proces overgeslagen. Uiteindelijk levert dat problemen op met de nieuwe vloer. Zonde van het werk en zonde van het geld. Hoe voorkom je schade?

De ondervloer egaliseren voor marmoleum

Voordat de marmoleumvloer geïnstalleerd kan worden, is het belangrijk de vloer te egaliseren. Een vloer kan er op het eerste oog mooi glad uitzien, maar de praktijk kan anders blijken. Een betonnen vloer lijkt glad, maar dient voor een optimaal resultaat eerst geëgaliseerd te worden. Dat komt door de samenstelling van beton: het bestaat vooral uit zand. Dit loopt bij het gebruiken van de vloer los van de lijmlaag. Zandkorreltjes worden zichtbaar en er ontstaan zichtbare oneffenheden in de vloer. Om bobbels in de vloer te voorkomen, is het noodzakelijk om de ondervloer te egaliseren. Bij het egaliseren van de ondervloer wordt een speciale laag van ongeveer 2 tot 5 millimeter aangebracht. Deze laag bevat geen zand en ziet er daarom vlak en strak uit. Ook als de vloer al een tijdje ligt.
Vloer egaliseren voor marmoleum

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Egaline voor marmoleum

Egaliseren met egalisatiemiddel of met Jumpax

Egaliseren voor marmoleum kan op twee manieren: met egalisatiemiddel of met Jumpax.

Egalisatiemiddel is verkrijgbaar in poedervorm. De specialist maakt dit aan met water, zodat het vloeibaar wordt. Met een egaliseerkam en prikkelrol wordt het aangebracht op de vloer. Een dunne laag maakt de vloer gladder, terwijl een dikkere laag ook golving uit de vloer kan halen. Na het egaliseren en het drogen wordt de vloer licht opgeschuurd. Voordat het egaliseren begint, doet de specialist vochtonderzoek, brengt deze een primer aan en worden scheuren hersteld.

Een andere optie is het gebruik van het Jumpax ondervloersysteem. Met dat systeem kunnen zowel ruwheid als lichte golvingen uit de vloer worden gehaald. Het bestaat uit een laag foam, dat op de betonvloer wordt gelegd. Daar bovenop worden twee dunne platen zelfklevend MDF op elkaar geplakt. Daardoor ontstaat een uitstekend egale vloer. De naden van de platen zijn niet of nauwelijks zichtbaar. Dit is een zwevend systeem, dus het is ook eenvoudig weer te verwijderen. Goed om te weten: Jumpax kan niet worden hergebruikt.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Werken met marmoleum click

Marmoleum is er ook in een kliksysteem. Dit noemen we ‘marmoleum click’. Dat lijkt qua werking op laminaat, maar is volledig opgebouwd uit marmoleum, HDF en kurk. HDF doet denken aan MDF, maar is net even iets sterker. Marmoleum en het ondervloersysteem zijn bij marmoleum click in één product geïntegreerd.

Het fijne van marmoleum click, is dat het op vrijwel iedere (egale!) ondergrond gelegd kan worden. Hiervoor brengt een specialist een regulier PE-folie aan, die onder de panelen komen. Door ook een speciale foam aan te brengen, kan geluidshinder bij het lopen op marmoleum voorkomen worden. Zo voldoet ook jouw woning aan de geluidsreductie norm voor appartementencomplexen.

Meer voordelen van een geëgaliseerde vloer

Een geëgaliseerde vloer met marmoleum biedt allerlei voordelen. Het blijft lang mooi, het is goed schoon te maken en het is zelfs mogelijk om vloerverwarmingssystemen eronder aan te leggen. Zo heb je ook in de winter warme voeten als je op de vloer loopt.

Een marmoleumvloer laten leggen

Een marmoleumvloer kun je het best laten leggen door een specialist. Veel bedrijven kunnen zowel het egaliseren als het leggen van de vloer verzorgen. Daar doe je dus extra voordeel mee.

Ben je op zoek naar een specialist? Egaliseren.nl kan je in contact brengen met ervaren vakmensen. Wij vragen scherpe offertes op, en zorgen ervoor dat je kunt werken met een expert uit de regio. Zo bereik je het beste resultaat, zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen. Je bespaart bijvoorbeeld op voorrijkosten en kunt direct met de specialist communiceren.