Egaliseren garagevloer

Wil je de garagevloer coaten of weer mooi egaal maken? Dan is egaliseren noodzakelijk. Door de garagevloer te egaliseren, krijg je een net eindresultaat. Een egale vloer ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook praktisch: het is eenvoudiger schoon te maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat de topvloer niet beschadigt.

De vloer voorbereiden

Voordat de garagevloer ge√ęgaliseerd kan worden, moet deze voorbereid worden. Een vakman begint altijd met het stof- en vetvrij maken van de vloer. Zeker in een garage kan het voorkomen dat de vloer onder de vlekken zit. Dit kan worden schoongemaakt met ammoniak in water of met behulp van een speciaal oplosmiddel.

Het kan ook zijn dat de vloer geschuurd moet worden. Dit gebeurt met een handbetonschuurmachine of een diamantslijpmachine. Bij een schuurvloer egaliseren is het handig om nog even de stofzuiger ter hand te nemen, zodat je zeker weet dat er geen kleine stofdeeltjes meer op de vloer aanwezig zijn.

De garagevloer egaliseren

Na het stof- en vetvrij maken van de vloer is het belangrijk beschadigingen te repareren. Dat gebeurt met behulp van ployester- of staalplamuur. Grote beschadigingen worden gerepareerd met epoxymortel. Na de reparatie is de vloer mooi even.

In een garage kan betonrot optreden, of kan de bewapening verroest zijn. Dit wordt opgelost door betondelen te verwijderen tot de gezonde bewapening zichtbaar is. De vloer wordt behandeld met een primer en gaten worden opgevuld met mortel.

Terwijl voor andere vloeren vaak egaline gebruikt wordt, is dit voor een garagevloer zeer ongeschikt. Egaline heeft een lange droogtijd en het is niet poreus genoeg om de coating te laten hechten. Hetzelfde geldt voor kit.

Daaro moet er een speciale laag worden aangebracht. Dit noemen we een schraplaag: een primer die ervoor zorgt dat alle oneffenheden uit de vloer verdwijnen.

Coating aanbrengen

Na het egaliseren van de vloer, brengt de vakspecialist coating aan. De garagevloer egaliseren is een belangrijke stap, die niet overgeslagen mag worden. Een vakspecialist weet precies welke stappen hij of zij moet nemen om de vloer in optimale conditie te brengen.

Je kunt daarom het best een offerte aanvragen via Egaliseren.nl. Wij regelen dan een vakman uit jouw regio of gemeente. Daardoor hoeft het egaliseerbedrijf niet ver te rijden en bespaar je dus op voorrijkosten. Onnodige kilometers worden zo vermeden. Daarnaast vragen we het bedrijf met een scherp voorstel te komen. En natuurlijk kun je direct communiceren met het bedrijf. Zo gaan we te werk.

Vraag direct gratis een offerte aan

 

Een offerte aanvragen is bij Egaliseren.nl volledig gratis, na de offerteaanvraag kun je binnen 24 uur een offerte verwachten.

Voornaam*
Email*
Postcode*

Soort klus: vloer verwijderenegaliserenvloer leggen

Type gebouw

Eventuele opmerkingen

100

Offertes

5000

Aantal m2

75

Partners