Daarom egaliseren.nl! 

1000+ mensen gingen je voor

Scherpe tarieven

Altijd een partner uit jouw regio

Houten vloer verwijderen

Een houten vloer verwijderen kan heel wat voeten in de aarde hebben. Het hangt er dan om te beginnen van af hoe de vloer is bevestigd.

Een houten vloer wordt vaak gespijkerd. Dat betekent dat je de planken hout niet zomaar even kunt loshalen. Het kan dan een hele klus worden om de houten vloer eruit te slopen. Als iedere plank met meerdere spijkers vast zit dan ben je daar echt nog wel even zoet mee. Het is dan zeker geen klusje dat in een middag kan worden geklaard.

Als je je houten vloer gaat verwijderen dan moet je er rekening mee houden dat het niet gaat om een paar plankjes. In een gemiddelde woonkamer ligt al snel enkele tientallen vierkante meters vloer. Dat moet dan allemaal worden afgevoerd als het is verwijderd. Soms kun je daarvoor de reinigingsdienst van je gemeente laten langskomen. Maar zij halen doorgaans slechts eens per maand of zelfs minder vaak grofvuil op. Kijk dit dus eerst na voordat je gaat slopen, om te voorkomen dat je misschien wekenlang met een berg afval zit opgescheept.

Ga je je houten vloer slopen, dan is dat een ideaal moment om te kiezen voor vloerverwarming. Dit is zeer aangenaam en bovendien kun je heel zuinig stoken. Maar het is wel een hele klus om het aan te leggen. Begin er niet aan als je hier geen ervaring mee hebt. Je kunt een vakbekwaam bedrijf inhuren om de vloerverwarming te installeren als de vloer toch al open ligt omdat je de houten vloer hebt laten verwijderen. Zorg ervoor dat je dan na plaatsing van een nieuwe vloer altijd gemakkelijk bij de installatie van de vloerverwarming kunt om een eventuele storing te laten verhelpen.

Heb je je houten vloer laten verwijderen en wil je opnieuw een ‘harde’ vloer laten plaatsen, zoals plavuizen, pvc, hout of kurk? Dan is het belangrijk at je je vloer laat egaliseren. Zelf denk je misschien dat de vloer prima geschikt is voor een nieuwe vloer. Maar als er kleine oneffenheden in je vloer zitten dan kan dat vervelende gevolgen hebben voor je nieuwe vloer. Die kan gaan barsten en scheuren en dan is het mooie er snel vanaf. Je kunt bij Egaliseren.nl dan een offerte aanvragen voor het laten egaliseren van de vloer. Wij werken met een landelijk netwerk van specialisten en kunnen dus in vrijwel iedere plaats in Nederland onze dienstverlening aanbieden.

Als je het niet ziet zitten om zelf je houten vloer te verwijderen, begin er dan gewoon niet aan. Je kunt deze vervelende klus dus prima uitbesteden aan een vakman. Bij Egaliseren.nl kun je dan een offerte aanvragen voor het laten verwijderen van een houten vloer. De kosten voor verwijdering hangen dan uiteraard af van het aantal vierkante meters en het soort vloer dat moet worden verwijderd. Je kunt er echter op rekenen dat je een scherpe aanbieding krijgt van een bedrijf dat bij jou in de regio is gevestigd.

Wil je je houten vloer laten verwijderen en de ondervloer daarna laten egaliseren zodat er een nieuwe vloer kan worden geplaatst? Dan kun je daarvoor bij Egaliseren.nl een gecombineerde offerte aanvragen. De bedrijven die egaliseren bieden vaak ook de service om de oude vloer te verwijderen. Zo heb je maar met 1 bedrijf te maken en betaal je een all-in prijs voor het gereedmaken van de ondervloer voor het plaatsen van je nieuwe vloer. Houd er met de planning rekening mee dat je na het egaliseren van de vloer hier dan 1 tot 2 dagen niet op mag lopen om de egalisatie laag goed te laten uitharden.

Vraag direct een gratis offerte aan en laat je adviseren

  Voornaam*
  Email*
  Postcode*

  Soort klus:

  Aantal m2

  Eventuele opmerkingen


  Wesley

  Bij egaliseren.nl zit je goed!

   

  1000+ tevreden klanten

  Ontvang een scherpe offerte  

  Professionals uit jouw regio