Daarom egaliseren.nl! 

1000+ mensen gingen je voor

Scherpe tarieven

Altijd een partner uit jouw regio

Laminaat verwijderen

Laminaat verwijderen is op zich niet heel erg moeilijk. Het is zaak om dan een ‘begin’ te maken door een eerste plank te verwijderen. Als dat eenmaal is gelukt heb je grip op de volgende platen en kun je die relatief gemakkelijk wegnemen.

Als je kliklaminaat hebt klik je de platen eenvoudig los en je kunt ze weghalen. Maar dan ben je er nog niet. Want onder een laminaatvloer ligt vaak een dempende onderlaag. Deze laag dient om de warmte vast te houden in huis en om te voorkomen dat lopen over het laminaat erg lawaaiig is. Zeker als je onderburen hebt kan dat voor hen erg vervelend zijn.

Als je de laminaatvloer verwijdert in een gemiddelde woonkamer dan heb je daar een flinke berg afval van. Realiseer je dat voordat je eraan begint. In een deel van de Nederlandse gemeenten wordt regelmatig grofvuil opgehaald. Check de datum waarop dat gebeurt en stem je planning dan daar op af. Zo voorkom je dat je misschien wel twee maanden het laminaat moet opslaan voordat het opgehaald wordt. Bedenk daarbij dat je grofvuil vaak vooraf moet aanmelden, omdat de reinigingsdienst van de gemeente niet standaard door alle straten rijdt maar alleen naar adressen die grofvuil hebben aangemeld. Als je de pech hebt dat grofvuil niet meer wordt opgehaald zal je de laminaatvloer na het verwijderen zelf moeten afvoeren. Bundel in ieder geval de planken met touw, dat maakt het verplaatsen een stuk gemakkelijker.

Natuurlijk heb je al bedacht wat je op je vloer wilt nadat je het laminaat hebt verwijderd. Soms is het nodig om je ondervloer hiervoor eerst te laten egaliseren. Dit kun je zelf doen, maar het is een zeer secure klus waar je zeker niet aan moet beginnen als je er geen ervaring mee hebt. Je kunt je vloer egaliseren dus uitbesteden aan een deskundig bedrijf bij jou in de regio. Via Egaliseren.nl kun je dan heel gemakkelijk een offerte aanvragen. Wij werken samen met bedrijven in heel Nederland. We sturen je aanvraag voor een offerte dan aan één of meer bedrijven door en je ontvangt zo spoedig mogelijk een prijsopgave.

Vloerverwarming is zeer comfortabel. Als je dan toch je laminaat gaat verwijderen dan kun je overwegen om meteen vloerverwarming te installeren. Ook hiervoor geldt dat je het zelf kan doen als je handig bent, maar als klussen niet jouw ding is dan kun je hier beter een vakman voor inhuren. Deze zal je er op wijzen dat het verstandig is om er bij het plaatsen van een nieuwe vloer op te letten dat je bij de installatie van de vloerverwarming moet kunnen in geval van een defect. De vloer moeten beschadigen als de vloerverwarming gerepareerd moet worden is natuurlijk erg zonde.

Laminaat verwijderen is een klus waar veel mensen als een berg tegenop zien. Het is dan ook altijd meer werk dan je misschien had gedacht. In een gemiddelde woonkamer van pakweg 6 bij 7 meter liggen heel wat plankjes laminaat. Als je het niet ziet zitten om de oude laminaat vloer te verwijderen, dan kun je daar gelukkig deskundige hulp bij krijgen van een vakman die je vindt via Egaliseren.nl. Dat kan een betere keuze zijn dan er zelf aan beginnen en halverwege tot de conclusie komen dat het geen wijs besluit was.

Een laminaatvloer verwijderen is niet voor iedereen een fluitje van een cent. Ben jij niet zo handig of heb je lichamelijke beperkingen waardoor het geen optie is om je laminaatvloer zelf te verwijderen? Geen probleem. Vraag dan gewoon een offerte aan via Egaliseren.nl en je kunt deze vervelende klus gewoon uitbesteden aan een vakman. Als die ook gelijk de vloer egaliseert kan je nieuwe vloer zonder problemen worden gelegd en zit je er binnen de kortste keren weer knus en gezellig bij.

Vraag direct een gratis offerte aan en laat je adviseren

  Voornaam*
  Email*
  Postcode*

  Soort klus:

  Aantal m2

  Eventuele opmerkingen


  Wesley

  Bij egaliseren.nl zit je goed!

   

  1000+ tevreden klanten

  Ontvang een scherpe offerte  

  Professionals uit jouw regio