Daarom egaliseren.nl! 

1000+ mensen gingen je voor

Scherpe tarieven

Altijd een partner uit jouw regio

Parket verwijderen

Een parket vloer verwijderen kan een flinke klus zijn. Parket wordt vaak gespijkerd, met als gevolg dat je dat niet zomaar even opruimt als je wat anders op de vloer wilt.

Parketvloer verwijderen kan dan ook een zware klus zijn waar je zeker niet zomaar aan moet beginnen. Wanneer je eenmaal gaat breken aan de vloer moet je de klus afmaken, omdat het anders immers geen gezicht is, zo’n half gesloopte vloer. Als je denkt dat het je niet gaat lukken, neem dan het wijze besluit om deze klus uit te besteden aan een vakman die je kunt vinden via Egaliseren.nl.

Als je de parketvloer hebt verwijderd dan moet je natuurlijk ook nog van de planken af. Dit hout is dan ook niet geschikt om de open haard mee te stoken. Vaak is het parket bewerkt met olie of lak en dat gaat tijdens het verbranden erg spatten of kan veel rook geven. Dat is niet goed voor je gezondheid en kan dus gevaarlijke situaties veroorzaken. Je kunt het parket doorgaans meegeven als het grofvuil wordt opgehaald. Als jouw gemeente deze service niet meer biedt dan kun je het parket in handzame stapels bundelen en vervolgens afvoeren naar de milieustraat. Doorgaans kun je parket kosteloos daar brengen.

Als het parket eenmaal is afgevoerd moet er natuurlijk een nieuwe vloer komen. Als dat opnieuw parket wordt dan kun je in sommige gevallen de oude ondervloer nog gebruiken. Vaak wordt parket gelegd op ondertapijt. De praktijk zal uitwijzen dat ook dit meestal moet worden vervangen. Ondertapijt wordt vaak verlijmd, dit kan dus een flinke klus zijn om dit te verwijderen. Wil je dit niet zelf doen dan kun je natuurlijk de hulp inroepen van een deskundige. Egaliseren.nl kan je dan snel en gemakkelijk in contact brengen met bedrijven bij jou in de regio die tegen een aantrekkelijk tarief een oude vloer uit je woning kunnen verwijderen.

Als de oude vloer is verwijderd blijkt in veel gevallen dat de ondervloer moet worden voorbereid op de nieuwe vloer die gelegd gaat worden. Als je opnieuw kiest voor parket, of voor plavuizen of kurk, dan is het belangrijk dat de vloer glad en gelijkmatig is. Wanneer dit niet het geval is dan moet de vloer worden geëgaliseerd. Uiteraard kun je ook daarvoor een offerte aanvragen bij Egaliseren.nl. Als je ook hulp nodig hebt bij het verwijderen van de oude vloer kan er in veel gevallen een gecombineerde offerte worden aangeboden waarin de vloer ‘gebruiksklaar’ wordt gemaakt voor het plaatsen van een nieuwe vloer.

Als de vloer toch open ligt is dat een ideaal moment om te kiezen voor comfortabele vloerverwarming. Dit is een hele klus om aan te leggen, als je geen ervaring hebt is het echt beter om dit door een vakbekwaam bedrijf te laten doen. Let bij het leggen van je nieuwe vloer op dat er altijd een mogelijkheid moet zijn om bij de installatie van de vloerverwarming te komen mocht er een storing zijn. De installateur van de vloerverwarming kan je dan hierover adviseren.

Ben je toe aan een nieuwe vloer en ga je je parket verwijderen? Bereid je daar dan goed op voor. Zorg dat je de oude vloer snel kunt afvoeren zodat je niet lang in de rommel zit. Bestel dan je nieuwe vloer op tijd om te voorkomen dat je wekenlang op de betonnen of houten vloer moet leven. Ga je vloerverwarming laten installeren, houd er dan rekening mee dat je de ruimte waar gewerkt wordt enkele dagen niet kunt gebruiken, zeker als de vloer daarna geëgaliseerd moet worden. De vloer moet daarna minimaal 1 en soms 2 dagen drogen voordat de nieuwe vloer kan worden geplaatst. Vraag Egaliseren.nl om een offerte voor deskundige hulp als je het zelf klussen niet ziet zitten.

Vraag direct een gratis offerte aan en laat je adviseren

  Voornaam*
  Email*
  Postcode*

  Soort klus:

  Aantal m2

  Eventuele opmerkingen


  Wesley

  Bij egaliseren.nl zit je goed!

   

  1000+ tevreden klanten

  Ontvang een scherpe offerte  

  Professionals uit jouw regio