Daarom egaliseren.nl! 

1000+ mensen gingen je voor

Scherpe tarieven

Altijd een partner uit jouw regio

Wat is egaliseren

Een nette, strakke vloer leggen, begint bij het egaliseren. Onder egaliseren verstaan we het gladstrijken of gelijk maken van een vloer. Dit is een vak apart, want er komt nogal wat bij kijken om dit op de juiste manier te doen. Welke primer moet er gebruikt worden? Welke materialen worden er gebruikt? Hoe gaat de voorbewerking? Allemaal vragen waar wij je graag alle antwoorden op geven.

Is onze volgende klus bij jou? Vraag een gratis offerte aan.

  Voornaam*
  Email*
  Postcode*

  Soort klus:

  Aantal m2

  Eventuele opmerkingen


  Wesley

  Bij egaliseren.nl zit je goed!

  1000+ tevreden klanten

  Ontvang een scherpe offerte  

  We regelen alles van A tot Z

  Waarom egaliseren?

  Egaliseren is het belangrijkste onderdeel van het leggen van een vloer. Een egale ondervloer zorgt ervoor dat de nieuwe vloer langer meegaat. Oneffen vloeren kunnen er ook voor zorgen dat er vochtproblemen ontstaan.

  Kies je voor een pvc-vloer? Dan is het erg belangrijk dat de ondergrond volledig vlak, stabiel, vet- en stofvrij is. Anders hecht de lijm niet goed. Dan wordt ieder zandkorreltje door de pvc-vloer zichtbaar. Dat is zonde, als je net een nieuwe vloer hebt.

  De voordelen van egaliseren

  Het is verstandig om een vloer te egaliseren, omdat het eventuele vochtproblemen oplost. Daarnaast geeft egaliseren het beste resultaat als je een vloer gaat bekleden. Een egale vloer verlengt ook de levensduur van de bekleding. Of je nu tapijt legt, marmoleum gaat gebruiken of kiest voor vinyl of kurk: als de basis niet goed is, merk je dat meteen. De vloer kan hobbelig worden, of na verloop van tijd zelfs beschadigen. Daarom is het belangrijk dat het egaliseren van een vloer goed gebeurt.

  Het egaliseren van vloeren

  Het proces van egaliseren voor vloeren kan op twee manieren gebeuren: vloeibaar of zwevend. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor vloeibaar egaliseren. Deze techniek is efficiënt voor alles soorten vloeren waar marmoleum, linoleum, tapijt, pvc, hout of een coating op komt.

  Hoe weet ik of de vloer hard genoeg is?

  Na het egaliseren adviseren wij minimaal 12 uur niet over de vloer te lopen zodat deze kan uitharden. Voor het bekleden van de geëgaliseerde vloer adviseren wij minimaal 24 uur te wachten. Deze tijden gelden als indicatie. Per vloer/dikte kan dit verschillen. Uiteraard geven we je graag advies op basis van de klus.

  Zelf egaliseren of een professional inhuren?

  Je kunt zelf een vloer egaliseren, maar het is beter het over te laten aan een professional. Het lijkt niet zo ingewikkeld, maar vaak blijkt de klus toch iets complexer dan je denkt. Zelf egaliseren duurt lang en het wordt niet zo strak als met de ervaring en de kunde van een professional. Daarnaast heeft de professional de juiste machines om de vloer te egaliseren. Wie zelf wil egaliseren, moet deze dure machines huren of zelfs kopen.

  Wij egaliseren de vloer niet alleen goed, maar geven ook de juiste voorlichting. We leggen precies uit aan welke eisen een goede vloer voldoet en wat er moet gebeuren om de nieuwe vloer op de beste manier te leggen.

  Wij zijn experts op het gebied van egaliseren. We egaliseren door heel Nederland maar werken samen met lokale collega’s. Zo voorkom je onnodige kilometers en werken we met duidelijke, korte lijnen. Wel zo handig, vraag gratis een offerte aan.