Wat is egaliseren

Een nette, strakke vloer leggen, begint bij het egaliseren. Onder egaliseren verstaan we het gladstrijken of gelijk maken van een vloer. Dit is een vak apart, want er komt nogal wat bij kijken om dit op de juiste manier te doen. Welke primer moet er gebruikt worden? Welke materialen worden er gebruikt? Hoe gaat de voorbewerking? Allemaal vragen waar de professional het antwoord op weet.

Waarom egaliseren?

Egaliseren is het belangrijkste onderdeel van het leggen van een vloer. Een egale ondervloer zorgt ervoor dat de nieuwe vloer langer meegaat. Oneffen vloeren kunnen er ook voor zorgen dat er vochtproblemen ontstaan.

Kies je voor een pvc-vloer? Dan is het erg belangrijk dat de ondergrond volledig vlak, stabiel, vet- en stofvrij is. Anders hecht de lijm niet goed. Dan wordt ieder zandkorreltje door de pvc-vloer zichtbaar. Dat is zonde, als je net een nieuwe vloer hebt.

De voordelen van egaliseren

Het is verstandig om een vloer te egaliseren, omdat het eventuele vochtproblemen oplost. Daarnaast geeft egaliseren het beste resultaat als je een vloer gaat bekleden. Een egale vloer verlengt ook de levensduur van de bekleding. Of je nu tapijt legt, marmoleum gaat gebruiken of kiest voor vinyl of kurk: als de basis niet goed is, merk je dat meteen. De vloer kan hobbelig worden, of na verloop van tijd zelfs beschadigen. Daarom is het belangrijk dat het egaliseren van een vloer goed gebeurt.

Het egaliseren van vloeren

Het proces van egaliseren voor vloeren kan op twee manieren gebeuren: vloeibaar of zwevend. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor vloeibaar egaliseren. Deze techniek is efficiƫnt voor vloeren waar marmoleum, linoleum, tapijt of een coating op komt.

Bij een parketvloer of een laminaatvloer wordt er meestal gekozen voor een zwevende uitgevlakte ondervloer. Een voorbeeld hiervan is LinoFloor. Dat bestaat uit twee kruislings gelegde MDF-platen. Deze platen worden op elkaar verlijmd.

Hoe weet ik of de vloer hard genoeg is?

Heb je zelf een vloer geƫgaliseerd? Dan kun je zelf controleren of de vloer hard genoeg is. Dit doe je door met een mes verticale en horizontale lijntjes te krassen. Zo ontstaan er ruitjes. Als de ondergrond binnen deze lijnen breekt, weet je dat de vloer niet hard genoeg is.

Zelf egaliseren of een professional inhuren?

Je kunt zelf een vloer egaliseren, maar het is beter het over te laten aan een professional. Het lijkt niet zo ingewikkeld, maar vaak blijkt de klus toch iets complexer dan je denkt. Zelf egaliseren duurt lang en het wordt niet zo strak als met de ervaring en de kunde van een professional. Daarnaast heeft de professional de juiste machines om de vloer te egaliseren. Wie zelf wil egaliseren, moet deze dure machines huren of zelfs kopen.

Een erkend bedrijf legt niet alleen een mooie vloer, maar geeft ook de juiste voorlichting. Het bedrijf legt precies uit aan welke eisen een goede vloer voldoet en wat er moet gebeuren om de nieuwe vloer op de beste manier te leggen.

Wij zijn experts op het gebied van egaliseren. Voor iedere klus wordt een professional uit de regio gezocht. Zo voorkom je onnodige kilometers en werken we met duidelijke, korte lijnen. Wel zo handig, vraag gratis een offerte aan.

Vraag direct gratis een offerte aan

 

Een offerte aanvragen is bij Egaliseren.nl volledig gratis, na de offerteaanvraag kunt u binnen 24 uur een offerte verwachten.

Voornaam*
Email*
Postcode*

Soort klus: vloer verwijderenegaliserenvloer leggen

Type gebouw

Eventuele opmerkingen

100

Offertes

5000

Aantal m2

75

Partners