al 10 jaar de grootste

Droogtijd na egaliseren

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Droogtijd na egaliseren

Het is een veelgestelde vraag: “ Wat is de droogtijd na egaliseren?” Je wilt immers niet je net gelegde vloer beschadigen. Hoe lang het duurt voordat het egalisatiemiddel droog is, hangt af van je vloer.

Hoelang moet de vloer drogen na het egaliseren?

De droogtijd na egaliseren is vrij lang. Het duurt uren voordat het middel opgedroogd is. Soms wordt een richtlijn van twaalf uur aangehouden, maar de meeste experts kiezen voor de veiligere optie van 24 uur. Je kunt zelf uitrekenen hoe snel de vloer droog zal zijn. Dit kun je doen door de dikte van de laag keer twaalf te doen. Met andere woorden: een millimeter egaliseercement droogt in ongeveer twaalf uur. Soms kan het niet anders: er moet een dikke laag egaliseercement op de vloer. In dat geval duurt het even voordat het droog is. In bepaalde gevallen wordt er weleens sneldrogend egaliseercement gebruikt. Dat is wat sneller droog.
Droogtijd egaliseren

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Vloerverwarming laten egaliseren

Na het egaliseren over de vloer lopen?

Eerder hebben we aangegeven dat de droogtijd na het egaliseren ongeveer 12 uur is. In de praktijk is het soms niet mogelijk om 12 uur te wachten voordat je over de vloer kunt lopen. In sommige gevallen (afhankelijk van de geëgaliseerde vloerdikte is het mogelijk iets eerder over de vloer te lopen. Het is zeer belangrijk dat dit minimaal gebeurd en het is zeker niet aan te raden om bijvoorbeeld al meubels op de net geëgaliseerde vloer te zetten. Wij zullen bij iedere geëgaliseerde vloer een advies op maat geven. Voor het leggen van de nieuwe vloer raden wij met klem aan echt minstens 24 tot 36 uur te wachten na het egaliseren van de vloer. De vloer moet echt 100% uitgehard zijn voordat deze geschikt is voor het leggen van een vloer. We weten dat de droogtijd na het egaliseren vervelend kan zijn maar voor het beste resultaat is het noodzakelijk.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

De veilige marge

Als je er echt zeker van wilt zijn dat de vloer mooi gaaf wordt en goed genoeg droogt: wacht een aantal dagen. Een dag of vijf is zeker voldoen. Je kunt zelf controleren of er nog vocht in de egalisatielaag zit, door er een stukje plastic op te stoppen. Dit stukje plastic breng je rondom de tape aan. Als er na een dag nog condens tegen het plastic zit, is de vloer nog niet goed genoeg uitgedroogd.

Vraag het de professional

Niet zeker of de vloer al goed droog is? Of hoe lang het uitharden zal duren? Vraag het aan de professional. Deze heeft kijk op het verloop van het proces. De droogtijd is niet alleen afhankelijk van de laagdikte, maar ook van de omgevingstemperatuur. Als het om een laag van een centimeter gaat, is het soms al noodzakelijk om tot een week te wachten.