Egaliseren en tegelen

Wil je een tegelvloer aanleggen? Dan is de kans groot dat de vloer eerst geëgaliseerd moet worden. Dat is een precies werkje, want met een scheve vloer komen de tegels er niet mooi in te leggen. Natuurlijk wil je een strakke vloer. Egaliseren en tegelen kun je het best overlaten aan een professional.

Hoe een tegelvloer egaliseren?

Een tegelvloer egaliseren gebeurt met een dikke laag egalisatiemiddel. Dat is nodig, want meestal liggen tegelvloeren in de badkamer of in de garage. De kans is groot dat ze dan onjuist aangelegd zijn, of al verouderd zijn. Door een dikke laag egalisatiemiddel te gebruiken, is de kans op oneffenheden of een schuine vloer bijna nihil. Bij het egaliseren is het belangrijk dat de vloer waterpas is. Op die manier waarborg je de kwaliteit van de topvloer.

Het egaliseren van een bestaande tegelvloer

Het egaliseren en tegelen van een bestaande tegelvloer vraagt om maatwerk. Het is verstandig dit door een vakman te laten doen, want die heeft alle kennis en het juiste gereedschap. Bovendien moet het zorgvuldig gebeuren. Eerst moet de vloer stofvrij worden gemaakt. Daarna wordt de vloer opgeschuurd en wordt er een laag primer op aangebracht. Vaak gaat het om primer met zandkorrel, zodat er een ruw oppervlak ontstaat. De egaline kan zich dan goed aan de vloer hechten.

Het aanbrengen van egaline wordt door de vakman vaak machinaal gedaan. De tegelvloer wordt dan voorzien van een dikke laag, zodat een gladde en vlakke vloer gegarandeerd is.

Na het egaliseren moet het middel tenminste 24 uur drogen. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. Je kunt checken of er nog vocht in de laag zit, door een stukje plastic erop te kleven. Als er na een dag condens tegen het plastic zit, is de vloer nog niet goed gedroogd.

Wat zijn de kosten van het egaliseren van een tegelvloer?

De meeste vragen die er zijn over het egaliseren voor tegelen, gaan over de kosten. De kosten voor het egaliseren van een tegelvloer kunnen verschillen per egalisatiebedrijf en per vierkante meter. Uiteraard moeten er materialen aangeschaft worden, zoals zakken egaline, emmers, water en uitvloeier. Over het algemeen kun je voor zo’n 5 m2 uitgaan van 250 euro.

De prijs ligt meestal tussen de 10 en 25 euro per vierkante meter. Wat de kosten precies zijn, hangt ook af van de wensen en het aantal arbeidsuren. Je kunt het best een offerte aanvragen via Egaliseren.nl. Wij zoeken dan een bedrijf uit de regio op, en vragen om het scherpst mogelijke tarief aan te bieden. Daarbij valt flink te besparen op onder meer de voorrijkosten.

Vraag direct een gratis offerte aan en kom in contact met  de specialist uit jouw regio!

Voornaam*
Email*
Postcode*

Soort klus: vloer verwijderenegaliseren

Type gebouw

Eventuele opmerkingen

Wesley

Bij egaliseren.nl zit je goed!

 

1000+ tevreden klanten

 

Ontvang een scherpe offerte  

 

Professionals uit jouw regio