Egaliseren en tegelen

Wil je een tegelvloer aanleggen? Dan is de kans groot dat de vloer eerst geëgaliseerd moet worden. Dat is een precies werkje, want met een scheve vloer komen de tegels er niet mooi in te leggen. Natuurlijk wil je een strakke vloer. Wij helpen je graag met het egaliseren en tegelen.

Hoe een tegelvloer egaliseren?

Een tegelvloer egaliseren gebeurt met een dikke laag egalisatiemiddel. Dat is nodig, want meestal liggen tegelvloeren in de woonkamer, badkamer of in de garage. De kans is groot dat ze dan onjuist aangelegd zijn, of al verouderd zijn. Door een dikke laag egalisatiemiddel te gebruiken, is de kans op oneffenheden of een schuine vloer bijna nihil. Bij het egaliseren is het belangrijk dat de vloer waterpas is. Op die manier waarborg je de kwaliteit van de topvloer.

Daarom Egaliseren.nl

Egaliseren door heel Nederland

Binnen 1 week aan de slag

Ook in het weekend egaliseren

Direct gratis offerte

Het egaliseren van een bestaande tegelvloer

Het egaliseren en tegelen van een bestaande tegelvloer vraagt om maatwerk. Het is verstandig dit door een vakman te laten doen, want die heeft alle kennis en het juiste gereedschap. Bovendien moet het zorgvuldig gebeuren. Eerst moet de vloer stofvrij worden gemaakt. Daarna wordt de vloer opgeschuurd en wordt er een laag primer op aangebracht. Vaak gaat het om primer met zandkorrel, zodat er een ruw oppervlak ontstaat. De egaline kan zich dan goed aan de vloer hechten.

Het aanbrengen van egaline wordt door ons vaak handmatig gedaan. De tegelvloer wordt dan voorzien van een dikke laag, zodat een gladde en vlakke vloer gegarandeerd is.

Na het egaliseren moet het middel tenminste 24 uur drogen. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. Je kunt checken of er nog vocht in de laag zit, door een stukje plastic erop te kleven. Als er na een dag condens tegen het plastic zit, is de vloer nog niet goed gedroogd.

Wat zijn de kosten van het egaliseren van een tegelvloer?

De meeste vragen die er zijn over het egaliseren voor tegelen, gaan over de kosten. De kosten voor het egaliseren van een tegelvloer verschillen per klus en per vierkante meter. Om je te voorzien van een scherpte offerte zullen we moeten weten wat de ondervloer is en om hoeveel m2 het gaat.

Omdat wij werken met een aantal collega’s door heel Nederland bespaar je bij ons altijd op de voorrijkosten, dat is alvast het eerste bespaard!

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan en probeer ons van zoveel mogelijk informatie te voorzien op deze manier maken wij een scherpe offerte die aansluit bij de wensen die je hebt.

Mogen wij ook jouw vloer komen egaliseren? Vraag gratis een offerte aan.

  Voornaam*
  Email*
  Postcode*

  Soort klus:

  Aantal m2

  Eventuele opmerkingen


  Wesley

  Bij egaliseren.nl zit je goed!

  2750+ tevreden klanten

  Ontvang een scherpe offerte  

  Professionals uit jouw regio