al 10 jaar de grootste

Egaliseren en tegelen

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren en tegelen

Wil je een tegelvloer aanleggen? Dan is de kans groot dat de vloer eerst geëgaliseerd moet worden. Dat is een precies werkje, want met een scheve vloer komen de tegels er niet mooi in te leggen. Natuurlijk wil je een strakke vloer. Wij helpen je graag met het egaliseren en tegelen.

Hoe een tegelvloer egaliseren?

Een tegelvloer egaliseren gebeurt met een dikke laag egalisatiemiddel. Dat is nodig, want meestal liggen tegelvloeren in de woonkamer, badkamer of in de garage. De kans is groot dat ze dan onjuist aangelegd zijn, of al verouderd zijn. Door een dikke laag egalisatiemiddel te gebruiken, is de kans op oneffenheden of een schuine vloer bijna nihil. Bij het egaliseren is het belangrijk dat de vloer waterpas is. Op die manier waarborg je de kwaliteit van de topvloer.

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Egaliseren over tegels

Het egaliseren van een bestaande tegelvloer

Het egaliseren en tegelen van een bestaande tegelvloer vraagt om maatwerk. Het is verstandig dit door een vakman te laten doen, want die heeft alle kennis en het juiste gereedschap. Bovendien moet het zorgvuldig gebeuren. Eerst moet de vloer stofvrij worden gemaakt. Daarna wordt de vloer opgeschuurd en wordt er een laag primer op aangebracht. Vaak gaat het om primer met zandkorrel, zodat er een ruw oppervlak ontstaat. De egaline kan zich dan goed aan de vloer hechten.

Het aanbrengen van egaline wordt door ons vaak handmatig gedaan. De tegelvloer wordt dan voorzien van een dikke laag, zodat een gladde en vlakke vloer gegarandeerd is.

Na het egaliseren moet het middel tenminste 24 uur drogen. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. Je kunt checken of er nog vocht in de laag zit, door een stukje plastic erop te kleven. Als er na een dag condens tegen het plastic zit, is de vloer nog niet goed gedroogd.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Wat zijn de kosten van het egaliseren van een tegelvloer?

De meeste vragen die er zijn over het egaliseren voor tegelen, gaan over de kosten. De kosten voor het egaliseren van een tegelvloer verschillen per klus en per vierkante meter. Om je te voorzien van een scherpte offerte zullen we moeten weten wat de ondervloer is en om hoeveel m2 het gaat.

Omdat wij werken met een aantal collega’s door heel Nederland bespaar je bij ons altijd op de voorrijkosten, dat is alvast het eerste bespaard!

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan en probeer ons van zoveel mogelijk informatie te voorzien op deze manier maken wij een scherpe offerte die aansluit bij de wensen die je hebt.