al 10 jaar de grootste

Egaliseren houten vloer

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren houten vloer

Kun je een houten vloer egaliseren? En hoe doe je dat? Kun je ook iets anders gebruiken dan egalisatiemiddel?  Een paar manieren om je houten vloer strak te leggen.

Egaliseren van een houten vloer

Het is zeker mogelijk om een houten vloer te egaliseren zonder deze te verwijderen. Egaline aan laten brengen op een oudere houten vloer is geen probleem, als deze er nog goed in ligt en eerst stof- en vetvrij is gemaakt. Dan hechten de lagen het best. In veel oude woningen liggen houten vloeren. Helaas is bij de aanleg ervan niet altijd gelet op het waterpas leggen ervan. Daardoor zijn sommige houten vloeren ongelijk of scheef. Deze vloeren kunnen mooi worden uitgevlakt met egaline. Egaliseren op hout is een precies klusje. Dit nemen we graag voor je uit handen. Zeker omdat er een speciaal soort egaline moet worden gebruikt en deze op een speciale manier moet worden gehanteerd. De egaline moet namelijk flexibel genoeg zijn. Anders kan de plankenvloer scheuren vertonen. De egalisatie voor op hout moet gebeuren met een paar millimeter meer egaline dan bij het vloer egaliseren van een normale vloer. De vakman brengt deze laag op een kundige manier aan, met flexibele egaline.
Egaliseren houten vloer

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Vloer hout egaliseren

Egaliseren voor parket

Een parketvloer ziet er altijd fraai uit. Het is bovendien duurzaam en het geeft een warme uitstraling aan het interieur.
Daarom kiezen veel mensen nog steeds voor een parketvloer.
Om een dergelijke vloer te kunnen leggen, is het belangrijk dat de ondervloer strak en egaal is.
Voor het leggen van parketvloeren en de egalisatie van de ondergrond, is het verstandig een deskundig in te schakelen.
Deze kan de vloer op de juiste manier leggen.

Het egaliseren van een parketvloer gaat op dezelfde manier in zijn werk als bij andere vloeren: eerst wordt gecontroleerd op vet, stof en andere losse deeltjes. Daarna wordt de vloer met een primer behandeld, waarna de egaline wordt aangebracht.
Kieren en gleuven worden van tevoren weggewerkt.

Bij een parketvloer wordt de egaline erg dun op de vloer gesmeerd. Op die manier komt de parketvloer er het mooist op.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Egaliseren over een kurkvloer, osb vloer of op fermacell

Egaliseren over een kurkvloer is een mogelijkheid, omdat deze maximaal 1 centimeter dik is. Het is een aangename ondergrond en kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Het gebruik van kurk is een goed idee, omdat het isolerende eigenschappen heeft en ook kan worden gelegd in vochtige ruimtes. Het kan met een kliksysteem aangelegd worden. Dat valt te vergelijken met kliklaminaat. De vloer kan ook worden geëgaliseerd met een osb vloer. Deze osb-platen zijn makkelijk te hanteren en te plaatsen. Vaak worden deze platen gebruikt bij andere ruimten dan de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van osb op zolder. Egaliseren kan ook op fermacell. Je kent fermacell van de geluidsisolerende ondervloeren. Fermacell is geschikt voor houten en betonnen vloeren, bij zowel nieuwbouw als renovatie. Naast isolatie van het geluid, zorgt het ook voor een aangename warmte-isolatie. Met de vloerelementen kan de vakman ongelijke vloeren egaliseren en ophogen, of zelfs in één beweging mee isoleren.

Een vloer egaliseren met underlayment

Meestal wordt bij het egaliseren van een vloer gekozen voor een egalisatiemiddel. Je kunt er ook voor kiezen om spaanplaat of underlayment te gebruiken. Zeker voor bobbelige vloeren is dit een goed idee. Spaanplaat koop je meestal in grote afmetingen. meeste platen hebben een standaardafmeting van 244 x 122 centimeter. Underlayment is relatief goedkoop: voor een plaat betaal je zo’n 20 euro. De totale kosten hangen af van de afmeting van de vloer.

Een houten vloer laten egaliseren Egaliseren.nl

Een houten vloer egaliseren lijkt een eenvoudige klus, maar is het niet. Je kunt dit het best aan ons overlaten, voor een mooi resultaat. De vloer komt er dan strak in te liggen en bijvoorbeeld parket wordt op de juiste manier aangelegd. Op die manier bereik je het beste resultaat. Egaliseren.nl werkt samen met een aantal collega’s door heel Nederland, hierdoor betaal je niet te veel aan voorrijkosten en heb je snel contact met de. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de scherpste offertes op tafel komen.