al 10 jaar de grootste

Egaliseren voor pvc

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren voor pvc

Kun je pvc egaliseren of moet je je richten op de ondervloer? En hoe werkt het egaliseren en leggen van een pvc vloer? Kun je dat zelf of kun je beter een expert inschakelen? Lees meer over het egaliseren voor de pvc vloer.

De vloer egaliseren voor pvc

Voordat je pvc kunt leggen, moet de vloer helemaal egaal zijn. Dat is noodzakelijk, want bij een minimale dikte van 2 of 3 millimeter, voel je op een pvc vloer alles wat onder de vloer ligt. Ieder stukje stof, scheurtje of korrel is merkbaar. Zeker als je plak pvc gebruikt, is dit het geval. Daarom is het belangrijk te egaliseren bij pvc. De ondervloer moet hard genoeg zijn om een vloer op te kunnen leggen. Je kunt dit controleren door verticale en horizontale krassen te maken. Gaat de ondervloer stuk tussen de lijntjes door? Dan is deze te zacht.
Vloer egaliseren voor pvc

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Vloer laten egaliseren voor pvc vloer

Pvc of ondervloer egaliseren

Het egaliseren van een vloer is geen eenvoudige klus. De doe-het-zelver kan zich er beter niet aan wagen. Ervaring is bij het egaliseren namelijk heel belangrijk. Anders loop je kans op blijvende fouten en uiteindelijk zelf beschadigingen aan de vloer. Het egalisatieproces begint met het reinigen van de dekvloer. Dat kan met een stofzuiger. Daarna wordt de primerlaag aangebracht op de vloer, zodat de vloer die er bovenop komt (in dit geval een pvc vloer) optimaal hecht. Na het schoonmaken brengen we een egalinelaag aan op de vloer. Daarvoor maken we de vloer netjes schoon en droog. De ondervloer wordt op deze manier gereed gemaakt voor het leggen van pvc.

Het egaliseren van een houten ondervloer

Ligt er een houten ondervloer? Dan wordt er vezelversterkte egalisatiemortel gebruikt. Daarmee kunnen vloeren van 5 tot 50 millimeter gelegd worden. Alvorens de houten vloer voor pvc te egaliseren, moet de houten vloer eerst stabiel worden gemaakt. Dat begint met het verwijderen van alle uitstekende spijkers en oneffenheden. Bewegende vloerdelen worden met extra schroeven vastgezet. Een toplaag van spaanplaat wordt aangelegd. Deze worden vaak in halfsteensverband gelegd, en elke 30 centimeter wordt vastgezet met verzonken schroeven. Met halfsteensverband wordt bedoeld dat we iedere plaat laten verspringen, in plaats van recht naast elkaar te leggen. Eventuele kieren en spleten worden opgevuld met snelcement. Daarna worden de platen voorgestreken met vloerprimer. Het egaliseren kan daarna beginnen.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Egaliseren bij klik pvc

Bij een gewone pvc vloer moet altijd geëgaliseerd worden. Bij klik pvc is dat anders. Een ondervloer tot 2 millimeter ongelijkheid behoeft geen egalisatie, maar bij meer dan 2 millimeter ongelijkheid is het egaliseren voor klik pvc wel noodzakelijk. Anders kan de vloer beschadigen, of zelfs loskomen van de ondervloer. Het egaliseren voor een klik pvc vloer werkt op dezelfde manier als het egaliseren voor iedere andere vloer. Met andere woorden: ook hier is het belangrijk dat de ondergrond mooi egaal is en dat de egaline er goed op zit.

Droogtijd bij egaliseren pvc vloer

Na het egaliseren van een pvc vloer, mag er 5 uur niet op gelopen worden. Het zou nog beter zijn om de vloer 24 uur te laten rusten, zodat de vloer echt mooi hard en egaal kan worden. De pvc vloer moet acclimatiseren. Daarom moet het materiaal al 24 uur van tevoren op kamertemperatuur liggen. Als de ondervloer en de egaline mooi droog is, kan er lijm worden aangebracht om de pvc vloer te leggen. Als de vloer ligt, wordt deze gewalst. Zo hecht de vloer zo goed mogelijk met de lijm.

De kosten van het egaliseren en leggen van een pvc vloer

De kosten voor het egaliseren en leggen van een pvc vloer verschillen. Je kunt het egaliseren en het leggen door twee verschillende bedrijven laten doen, maar het is ook een optie om het hele proces door één bedrijf te laten verzorgen. De optie om het egaliseren en het leggen door één bedrijf te laten doen, is vaak voordeliger. Over het algemeen bedragen de kosten voor het leggen en egaliseren van een pvc vloer zo ongeveer 25 euro per vierkante meter. Sommige bedrijven hanteren wel een minimum aantal vierkante meters. Wil je weten wat een pvc vloer leggen en egaliseren ongeveer kost? Vraag dan een offerte aan bij Egaliseren.nl. Wij vragen dan om scherpe tarieven van gerenommeerde bedrijven uit de regio. Op die manier blijven de lijnen kort en bespaar je ook nog eens op de voorrijkosten.