al 10 jaar de grootste

Egaliseren als eindlaag

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egalisatie als eindlaag gebruiken?

Moet je per se een pvc-vloer, laminaat of marmoleum leggen? Natuurlijk niet. Als je wensen hebt voor een andere vloer, of voor egalisatie als eindlaag, is dat mogelijk. Hoe gaat dat precies in zijn werk? En kun je kiezen voor gekleurde egalisatie als eindlaag?

Egalisatie als eindlaag vloer

Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een industriële uitstraling. Er wordt dan geen eindvloer meer over de ondervloer of egalisatie heen gelegd, maar de egalisatie wordt de vloer zelf. Je kunt nu een egalisatielaag een karakteristieke betonlook meegeven.

Egalisatie als eindlaag ziet er niet alleen goed uit, maar het bespaart je ook een hoop werk. Het egaliseren zelf is namelijk een simpel klusje voor een professional. Voor de gewone doe-het-zelver is het vaak een minder leuke klus.

Egaliseren als eindlaag vloer

De voordelen

  • 15.000 + Aanvragen

    01

    De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

  • Snel een scherpe offerte

    02

    Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

  • Egaliseren door heel Nederland

    03

    Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Egaline Eindlaag

Gekleurde egalisatie

Als je wilt kiezen voor egalisatie als eindlaag, is gekleurde egalisatie een goed idee. Daarmee krijg je die echte industriële look in huis. Vandaag de dag zijn er fabrikanten die egalisatie in allerlei kleuren aanbieden. Bij het egaliseren van een vloer ontstaat een mooie vlakke toplaag. Normaal gesproken leg je over deze toplaag nog een vloerafwerking, maar dat hoeft niet. Er bestaan middelen waarmee je twee vliegen in één klap slaat. Hierbij wordt een fraaie en strakke afwerking gemaakt, terwijl er ook pigmentatiepoeder wordt gebruikt. Daarmee krijgt de vloer een decoratieve kleur. Met gekleurde egalisatie leg je een unieke vloer. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Of je nu een woonkamer, slaapkamer of hobbyruimte met gekleurde egalisatie wenst.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. De ondergrond moet al goed zijn en de egalisatie zelf moet ook goed gebeuren. Voor een perfect eindresultaat moet de ondervloer star, drukvast en trekvast zijn. De toplaag moet helemaal schoon zijn. Ook mag deze geen vet of vuil bevatten. Het egaliseren moet altijd in een goed geventileerde ruimte gebeuren. Op die manier voorkom je luchtgaatjes in de egalisatielaag. De ondergrond wordt eerst voorgestreken met primer. Daarna gaat het egalisatiemateriaal zelf erop.

Hoe lang moet de eindlaag drogen?

Heeft de professional het egalisatieproces uitgevoerd? Dan moet de vloer nog ongeveer 24 uur drogen. Daarna kan de vloer verder afgewerkt worden. Zo kan deze bijvoorbeeld gelakt worden, of kan er nog een topcoating op. Als dat moet gebeuren, gaat de professional met een grote roller gelijkmatig over het oppervlak. Daarbij wordt aanzetten zoveel mogelijk vermeden. Na ongeveer 8 dagen is de vloer volledig belastbaar. Je kunt er dan dus volledig gebruik van maken. Wie te snel op de vloer gaat staan, kan schade aan de vloer veroorzaken. Je ziet dit dan terug in de vloerafwerking. Zonde! Dat is trouwens nog een extra reden om het door de vakman te laten doen. Voordat je het weet beschadig je de vloer en moet je opnieuw beginnen. Zonde van het geld!