al 10 jaar de grootste

Egaliseren in kleur

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren in kleur

Veel consumenten en architecten zijn gek op de industriële uitstraling. Een strakke, egale vloer hoort daarbij. Maar waarom zou je kiezen voor een standaardkleur als je ook de karakteristieke betonlook kunt nabootsen? Tegenwoordig kun je ook egaliseren in kleur en hiervoor zijn speciale producten op de markt gekomen.

Gekleurde egalisatie: mooi en effectief

Een vloer egaliseren in kleur: waarom zou je het niet doen? Het lijkt soms best het ei van Columbus. Bij het egaliseren van een vloer ontstaat een mooie en vlakke toplaag. Daar komt vaak nog een vloerafwerking overheen. Dat hoeft nu niet meer per se, want je kunt nu met gekleurde egaline een fraaie en strakke afwerking bereiken. Dit komt door de toevoeging van pigmentatiepoeder. Hiermee creëert de vakman een decoratieve en industriële vloer. Door kleur te gebruiken ontstaat er een unieke vloer die niet alleen praktisch is, maar ook mooi om naar te kijken. De toepassingen van gekleurde egaline zijn eindeloos. De enige voorwaarden zijn dat de ruimte binnen is en er geen houten vloer onder ligt. Anders kan het worden aangebracht in kantoorruimten, woonkamers en zelfs slaapkamers en hobbyruimtes.
In kleur egaliseren

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Kleur egaliseren

Verschillende kleuren beschikbaar

Deze innovatieve manier van egaliseren kan in verschillende kleuren. Vaak gekozen zijn de kleuren wit, zacht zwart en bruin. In deze kleuren zitten verschillende gradaties. Hoe de vloer er precies uit komt te zien is dus helemaal aan de klant en de verwerker. Eerst moet er een nauwkeurige voorbereiding plaatsvinden om te kunnen egaliseren in een kleur. Voor een mooi eindresultaat moet de ondervloer star, druk- en trekvast zijn. De toplaag moet helemaal schoon zijn en er mag geen vet of vuil meer op de vloer aanwezig zijn. Het is belangrijk dat de vakspecialist werkt in een goed geventileerde, en schone ruimte. Niet alleen voor het eigen gemak, maar ook zodat er geen luchtgaatjes in de egalisatie ontstaan. Om dezelfde reden wordt er eerst een speciale primer aangebracht.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

De vloer kleuren is een klus voor de vakman

Omdat deze manier van egaliseren nog relatief nieuw is, is het belangrijk dat dit wordt gedaan door iemand met de juiste kennis en kunde. Een vakman weet precies hoe kleurvakken voorkomen moeten worden en hoe het egalisatiemiddel verwerkt moet worden. Een gekleurde vloer is een fantastische toevoeging aan het huis als je dit laat doen door een professional uit de buurt. Egaliseren.nl helpt om het juiste bedrijf voor jouw klus te vinden. Het bedrijf bevindt zich altijd in de regio, waardoor je geen (of weinig) kilometerkosten betaalt. Daarnaast zijn de lijnen kort en duidelijk. Wel zo handig.

Droogtijd

Na het aanbrengen van het gekleurde egalisatiemiddel, moet de vloer nog 24 uur drogen. Daarna kan het worden afgewerkt met lak, zodat de kleur langer mooi blijft. Dit wordt gedaan met een grote roller, die de vakspecialist gelijkmatig over het oppervlak beweegt. Aanzetten worden zoveel mogelijk vermeden. Na ongeveer 8 dagen is de vloer belastbaar. Als de vloer eerder belast wordt kan dit leiden tot schade aan de vloerafwerking.