al 10 jaar de grootste

Egaliseren voor vloerverwarming

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren voor vloerverwarming

Lekker warm zitten? Dan is vloerverwarming wel zo handig. Om een vloer met vloerverwarming te leggen, zullen we de vloer moeten egaliseren. vloer egaliseren voor een vloerverwarming is een vak apart. Hoe gaat dit precies in zijn werk en waarom is vloerverwarming een goed idee?

Waarom vloerverwarming?

Het kiezen voor vloerverwarming heeft heel wat voordelen. Zo ben je gegarandeerd van een warm en comfortabel gevoel. Daarnaast zul je het ook merken op de energierekening: het energieverbruik gaat omlaag. Doordat je loopt op een egale, warme vloer, is het heel aangenaam om op bloete voeten over de vloer te lopen. De warmte komt namelijk van onderen, waardoor je altijd warme voeten hebt. Kiezen voor een egale vloer met vloerverwarming, is milieuvriendelijk. Je kunt bijvoorbeeld een gietvloer heel eenvoudig voorzien van degelijke isolatie. Zo blijft de warmte in een ruimte behouden. Vloerverwarming zorgt ervoor dat er regelmatig en zuinig wordt verwarmd. Daardoor verbruik je minder energie.
Egaliseren vloerverwarming

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Vloerverwarming laten egaliseren

Egaliseren met vloerverwarming

Ga je de vloer egaliseren en wil je vloerverwarming? Dan worden na het frezen van de sleuven voor de vloerverwarming de sleuven vaak niet dichtgesmeerd. Je kunt de tegels namelijk direct op de sleuven verlijmen. Maar wat als je iets anders gebruikt? Dan moeten de sleuven wel dichtgesmeerd worden. Deze klus nemen we graag voor je uit handen. We smeren de sleuven dicht met flexibele lijm. Er wordt een warmte doorlatende folie geplaatst. Daarna kan een laminaat of lamelparketvloer geplaatst worden. Ga je een houten vloer leggen of neem je een pvc-vloer? Dan is egaliseren heel belangrijk. Bij een pvc-vloer moet minimaal 4 millimeter geëgaliseerd worden.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Scheuren voorkomen

Het zou zonde zijn als je meteen al scheuren in de vloer krijgt van de vloerverwarming. Daarom is het belangrijk niet meteen de vloerverwarming aan te zetten als er net een nieuwe vloer is gelegd. De vloer moet eerst minimaal veertien dagen de tijd krijgen om goed uit te harden. Zodra de vloer goed is uitgehard, zet je de cv-watertemperatuur vijf graden hoger dan de temperatuur in de ruimte. Let erop dat dit om de watertemperatuur gaat en niet over de temperatuur op de thermostaat. Iedere 24 uur (of langer) wordt de watertemperatuur met vijf graden verhoogd. Dat doe je net zolang, totdat je een watertemperatuur van 40 graden hebt. Ga niet hoger met de temperatuur. Zorg ervoor dat de temperatuur van het water ongeveer 24 uur gelijk blijft. Daarna moet de vloer afkoelen. Ook dit doe je stap voor stap: iedere 24 uur verlaag je de watertemperatuur, totdat je op de temperatuur bent, waar je mee gestart bent. Voor het beste resultaat herhaal je dit stappenplan.

Egaliseren op vloerverwarming: echt een klus voor de vakman

Egaliseren voor de vloerverwarming is geen leuke klus voor de doe-het-zelver. Dit kun je het best door de vakman laten doen. Dat komt doordat een vloerverwarming leggen en het egaliseren twee tijdrovende en ingewikkelde klussen zijn. Het moet goed gebeuren, omdat er anders later schade op kan treden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Wij krijgen de scherpste offertes op tafel en laten je besparen op bijvoorbeeld voorrijkosten. Zo zit jij er straks ook lekker warm bij.