al 10 jaar de grootste

Hoe een vloer egaliseren?

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Hoe egaliseren van een vloer

Zelf een vloer egaliseren? Dat is niet de makkelijkste klus. Het valt te leren, maar het is beter de professionals van Egaliseren.nl in te schakelen. Deze vakmensen zorgen ervoor dat er een nette, strakke vlakke vloer komt te liggen. Misschien ben je toch nieuwsgierig: hoe gaat dat egaliseren nu eigenlijk?

De vloer voorbereiden

Voordat de expert kan beginnen met egaliseren, moet al het tapijt of laminaat van de vloer af. Zo kom je terug bij de basis van de vloer. Losse vloerplanken kunnen worden vastgezet met lange schroeven. Grote kieren en naden tussen planken worden opgevuld met snelcement of vulmiddel.

Daarna legt de expert een lange lat over de plank. Zo meet deze mogelijke oneffenheden. Het kan zijn dat de vloer eerst moet worden opgeschuurd. In sommige gevallen maakt de vakman gebruik van egaliseerkorrels.

Hoe een vloer egaliseren?

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Hoe egaliseer je een vloer?

Hoe gaat het egaliseren van een vloer in zijn werk?

Zelf egaliseren? Dat is niet het beste idee. Je bent er lang mee bezig, moet er gereedschap voor aanschaffen en het kost veel tijd. Maar misschien ben je wel nieuwsgierig hoe een egale vloer wordt gelegd. Egaliseren.nl legt het proces uit.

Wanneer kun je een vloer egaliseren?

In de meeste gevallen is het noodzakelijk om egalisatie aan te brengen op een vloer, alvorens deze met bijvoorbeeld marmoleum te beplakken. Als er al zandcement ligt, is dit vaak niet voldoende om een strakke vloer te leggen. Sterker: bij bepaalde merken is het verplicht om de vloer te egaliseren, omdat er anders geen garantie gegeven wordt.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Werken aan een houten vloer

Heb je een oude woning met ongelijke of scheefliggende houten vloeren? Deze kun je uitvlakken door op de houten vloer egalisatie aan te brengen. Het hout moet dan wel stof- en vetvrij zijn. Ook alle spijkers en oneffenheden moeten eruit. Bewegende vloerdelen moeten met extra schroeven worden vastgezet.

Om een houten vloer te kunnen egaliseren, gebruikt de professional flexibele egaliseercement. Op die manier krijg je geen last van scheurtjes in de vloer. Op een normale vloer hoeft niet zo veel egaliseermiddel gebruikt te worden, maar bij een houten vloer is de laag een paar millimeter dikker.

Aan de slag met betonnen vloeren

Om een betonnen vloer te kunnen egaliseren, moet de vloer stof- en vetvrij zijn. Daarna behandelt de vakman de vloer met een primer. De zuigende werking van de betonnen vloer wordt van de vloer verwijderd. Zonder deze primer zou al het egaliseermiddel in de betonnen vloer verdwijnen.

Het middel moet klontvrij aangemaakt worden. Grote gaten worden van tevoren met cement gedicht. Daarna giet de professional het egaliseercement voorzichtig uit de emmer en smeert de expert deze rustig uit, zodat het kan vloeien.