Egaliseren en betonverf: de combinatie

Een vloer egaliseren en betonverf: hoe doe je dat? Kun je dat zelf of is dat een klusje voor een vakman? Lees meer over het proces, de ondergrond en alle stappen die gezet moeten worden om tot een mooie, strakke, gekleurde vloer te komen.

Stap 1: de ondergrond

Voordat er begonnen kan worden met verven, kijkt de expert goed naar de bovenlaag van de vloer. Deze moet droog, schoon en vet- en stofvrij zijn. De vloer mag geen oneffenheden of beschadigingen bevatten. Het kan zijn dat de vloer eerst machinaal geschuurd moet worden, zodat de vloer klaar is voor een verfbeurt. Het schuren gebeurt meestal met een diamantschuurmachine. Gewone schuurmachines kunnen de vloer namelijk beschadigen.

Omdat dit een specialistisch werkje is, is het een goed idee de expert hiermee bezig te laten. De meeste mensen hebben bovendien ook geen diamantschuurmachine in de kast liggen. Door een professional in te huren, krijg je het mooiste resultaat.

Stap 2: de primer erop en verven

Klaar met het betonvloer egaliseren en kun je schilderen? Dan moet er eerst nog een andere stap uitgevoerd worden: er moet primer aangebracht worden. Dan hecht de betonverf zich namelijk goed aan de ondervloer. Deze primer is een soort grondverf. Vaak is deze primer op basis van epoxy, zodat je een harde beschermlaag over de betonnen vloer krijgt. Het is cruciaal dat de betonverf zich goed hecht aan de vloer.

Zodra de primer is opgedroogd en je deze kunt overschilderen, is het tijd om te gaan verven. Betonverf wordt aangebracht met een roller en een kwast. De vakman doet dit in banen, zodat hij of zij overal bij kan. De betonverf wordt over de hele vloer verdeeld. Daarbij gebruikt de expert een vlakspaan. Na het aanbrengen van de eerste laag, moet de vloer drogen tot deze overschilderbaar is. De tweede laag kan daarna aangebracht worden. In de tweede laag wordt ook wel eens een antislipmiddel aangebracht. Dan kun je ook op de betonvloer lopen als deze nat is.

De tweede laag is de echte verflaag. Hier geef je de ondervloer dus kleur (of misschien juist niet).

Wachten tot de vloer droog is

Is de vloer geverfd? Dan begint het proces van wachten. Na het aanbrengen kan het echt even duren voordat de vloer droog is. De meeste betonnen vloeren doen er ongeveer 24 uur over om op te drogen. Ze zijn daarna beloopbaar. Na 48 uur is de vloer licht belastbaar. Pas na zeven dagen kun je er alles meedoen. Voor de zekerheid is het een goed idee dit na te vragen bij de vakman. Die weet precies hoe je met de verf om moet gaan.

Zelf verven of iemand inhuren?

De meeste mensen denken dat ze zelf een vloer kunnen verven. In de praktijk blijkt dat nog weleens tegen te vallen. Het is veel werk en vaak komt de verf er niet zo strak op als dat de vakman het doet. Bovendien kan de professional de gewenste kleur leveren en heeft deze de juiste hulpmiddelen voor het aanbrengen van verf.

Egaliseren.nl kan je in contact brengen met de juiste expert in jouw regio. Daarmee bespaar je ook op onnodige voorrijkosten. Door een offerte aan te vragen voor het (tegelvloer) egaliseren en verven kun je dus flink geld besparen.

Vraag direct een gratis offerte aan en kom in contact met  de specialist uit jouw regio! 

Voornaam*
Email*
Postcode*

Soort klus: vloer verwijderenegaliseren

Type gebouw

Eventuele opmerkingen

Wesley

Bij egaliseren.nl zit je goed!

 

1000+ tevreden klanten

 

Ontvang een scherpe offerte  

 

Proffesionals uit jouw regio