al 10 jaar de grootste

Egaliseren en betonverf

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren en betonverf: de combinatie

Een vloer egaliseren en betonverf: hoe doe je dat? Kun je dat zelf of zullen wij dit voor je uit handen nemen? Lees meer over het proces, de ondergrond en alle stappen die gezet moeten worden om tot een mooie, strakke, gekleurde vloer te komen.

Egaliseren en betonverf

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Egaliseren voor betonverf

Stap 1: de ondergrond

Voordat er begonnen kan worden met verven, kijken we goed naar de bovenlaag van de vloer. Deze moet droog, schoon en vet- en stofvrij zijn. De vloer mag geen oneffenheden of beschadigingen bevatten. Het kan zijn dat de vloer eerst (machinaal) geschuurd moet worden, zodat de vloer klaar is voor een verfbeurt. Het schuren gebeurt meestal met een diamantschuurmachine. Gewone schuurmachines kunnen de vloer namelijk beschadigen.

Omdat dit een specialistisch werkje is, nemen we dit graag voor je uit handen. De meeste mensen hebben bovendien ook geen diamantschuurmachine in de kast liggen. Door een Egaliseren.nl in te huren, krijg je het mooiste resultaat.

Stap 2: de primer erop en verven

Klaar met het betonvloer egaliseren en kun je schilderen? Dan moet er eerst nog een andere stap uitgevoerd worden: er moet primer aangebracht worden. Dan hecht de betonverf zich namelijk goed aan de ondervloer. Deze primer is een soort grondverf. Vaak is deze primer op basis van epoxy, zodat je een harde beschermlaag over de betonnen vloer krijgt. Het is cruciaal dat de betonverf zich goed hecht aan de vloer.

Zodra de primer is opgedroogd en je deze kunt overschilderen, is het tijd om te gaan verven. Betonverf wordt aangebracht met een roller en een kwast. Wij doen dit in banen, zodat we overal goed bij kunnen. De betonverf wordt over de hele vloer verdeeld. Daarbij gebruiken we een vlakspaan. Na het aanbrengen van de eerste laag, moet de vloer drogen tot deze overschilderbaar is. De tweede laag kan daarna aangebracht worden. In de tweede laag wordt ook wel eens een antislipmiddel aangebracht. Dan kun je ook op de betonvloer lopen als deze nat is.

De tweede laag is de echte verflaag. Hier geef je de ondervloer dus kleur (of misschien juist niet).

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

Wachten tot de vloer droog is

Is de vloer geverfd? Dan begint het proces van wachten. Na het aanbrengen kan het echt even duren voordat de vloer droog is. De meeste betonnen vloeren doen er ongeveer 24 uur over om op te drogen. Ze zijn daarna beloopbaar. Na 48 uur is de vloer licht belastbaar. Pas na zeven dagen kun je er alles meedoen. Voor de zekerheid is het een goed idee dit na te vragen wij weten namelijk precies hoe we hier mee om moeten gaan.

Zelf verven of iemand inhuren?

De meeste mensen denken dat ze zelf een vloer kunnen verven. In de praktijk blijkt dat nog weleens tegen te vallen. Het is veel werk en vaak komt de verf er niet zo strak op als dat wij het doen. Bovendien wij de gewenste kleur leveren en heeft deze de juiste hulpmiddelen voor het aanbrengen van verf.

Egaliseren.nl kan je in contact brengen met de juiste expert in jouw regio. Daarmee bespaar je ook op onnodige voorrijkosten. Door een offerte aan te vragen voor het (tegelvloer) egaliseren en verven kun je dus flink geld besparen.