al 10 jaar de grootste

Het egaliseren van de badkamer

Meteen een offerte ontvangen?

Onze diensten

Egaliseren badkamer

Wil jij je badkamervloer laten egaliseren? Dan willen wij je hierbij graag helpen.

Het belangrijkst van het egaliseren van een badkamervloer is dat deze waterdicht gemaakt moet worden om achteraf niet voor nare verrassingen te komen staan en uiteraard zal de vloer 100% vlak moeten worden voor het beste resultaat. Een specialistische klus maar hier draaien wij ons hand niet voor om. 

Hoe egaliseer je een badkamervloer?

Er zijn een aantal stappen voor het egaliseren van de badkamervloer.
We leggen je graag uit hoe wij deze klus aanpakken en we zo zorgen voor het beste resultaat.

Eerst wordt de vloer goed schoongemaakt en wordt ervoor gezorgd dat de ondergrond helemaal droog is. Vervolgens brengen we een primer aan die ervoor zorgt dat de egaline goed dekt. Nadat de vloer 100% schoon en droog is en de primer is aangebracht beginnen we met het egaliseren.

Badkamer egaliseren

De voordelen

 • 15.000 + Aanvragen

  01

  De grootste online aanbieder. Elke dag maken we honderden vierkante meters.

 • Snel een scherpe offerte

  02

  Je ontvangt vrijwel altijd binnen 24 uur een scherpe offerte voor jouw specifieke vloer.

 • Egaliseren door heel Nederland

  03

  Wij werken met uitvoerders door héél Nederland vanaf verschillende locaties. We kunnen daarom altijd snel aan de slag.

Badkamervloer egaliseren

Hoe wij de badkamer egaliseren:

Egaline is voordat het aangebracht zal worden een poeder die we aan moet lengen voordat we het kunnen gebruiken. Dit doen we met een ‘cement / mengkuip’. De mengkuip wordt gevuld met koud leidingwater waarna het egaliseermiddel toegevoegd wordt. Het water en egaline wordt dan gemixt tot het moment dat alle luchtbellen en ‘klonten’ uit de egaline zijn. Het egaliseren van de badkamer kan nu beginnen. Egaliseren van een douchevloer / badkamer wordt gedaan vanuit de verste hoek in de ruimte. Het egaliseermiddel wordt gelijkmatig verdeeld, door het uit te gieten. Na het uitgieten strijken we met een egalinekam de egaline uit. Vervolgens wordt het restant uitgegoten en uitgestreken tot de volledige ruimte klaar is. Vervolgens is het een kwestie van wachten, de vloer heeft een droogtijd van gemiddeld tussen de 12 en 24 uur.

Hoe egaliseer je de vloer waterdicht?

Een egale vloer is de basis van iedere vloer, maar in de badkamer is het noodzakelijk dat de vloer ook waterdicht is. Standaard is egaline niet waterdicht. Daarom wordt het vaak gecombineerd met waterglas.  We mixen egaline cement met waterglas, zodat het waterafstotende eigenschappen krijgt.

085-4014938

Voor vragen of een telefonische prijs

De badkamer egaliseren: Echt specialistische klus

Het is een goed idee de badkamer of inloopdouche te laten egaliseren door een professional. Dit moet namelijk heel precies gebeuren.
Het is het risico naar ons idee niet waard om een paar tientjes te besparen en vervolgens een hoop extra werk en kosten te krijgen als het toch niet goed is.

Heel belangrijk bij het egaliseren van de badkamer is dat de vloer echt mooi strak is en er geen water doorgelaten wordt.
Doe je dit niet, dan loop je de kans de hele vloer te beschadigen.

De Experts van Egaliseren.nl

Je vind een ervaren vakman via Egaliseren.nl. Deze vakman komt uit jouw regio en komt met een scherpe offerte voor het egaliseren van de badkamer. Betaal niet meer te veel voor voorrijkosten en voorkom langdradig contact. In plaats daarvan werken we met korte lijnen en met plezier in ons werk. Vraag je een offerte aan op www.www.egaliseren.nl dan zorgen wij voor een scherpe offerte op maat, dit is de filosofie van Egaliseren.nl. Lokaal werken met de korte lijnen waar we het vaker over hebben gehad.