26 september 2023

Nieuwe woning? Besteed aandacht aan de vloer en de muren

Heb je een nieuwe woning en ben je van plan om groots te gaan verbouwen? Erg leuk! Het is leuk om een woning in het geheel naar jouw smaak te maken en je kunt zelf alle keuzes maken. Bij een verbouwing zijn veel dingen belangrijk, maar vooral in het beginstadium moeten bepaalde dingen gedaan worden die van belang zijn. Zo ook de vloer en de muren. Moet je bezig met de muur en moet je vloer ook gedaan worden? In deze blog lees je een aantal dingen waar je op moet letten. 

Muren

De muren zijn een belangrijk onderdeel en horen netjes te worden afgewerkt. Heb je een nieuwbouwhuis? In nieuwbouw stucen ze veel muren om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. Het is hierbij belangrijk om een geschikte stucadoor te vinden die goed aangeschreven staat. Stucen is een optie die veel wordt gebruikt om de muren klaar te maken voor verf of behang. Wat tegenwoordig ook populair is, is dunpleister nieuwbouw. Dunpleister is een soort laagje wat je op de muren plakt, waardoor dit hetzelfde effect heeft als stucen. Als je een woning hebt waarbij er verf of behang op de muren zit, dan kun je, als de staat goed is, hier verder mee werken. Kies een nieuwe kleur verf of behang en je kunt dit op de muren doen.

De vloer

De vloer is ook een belangrijk onderdeel dat bij de verbouwing goed moet worden gedaan, want als je eenmaal in het huis woont is het niet echt gemakkelijk om de vloer te veranderen. Is het nodig om de vloer te egaliseren? Dat kan veel werk zijn, maar het is het wel waard. Je krijgt een ontzettend mooi resultaat als je de vloer laat egaliseren. Er wordt wel aangeraden om dit door een professional te laten doen. Als je vloer er wel goed uitziet, maar je wilt er graag ander laminaat of een ander soort vloer in, dan kun je dit ook naar eigen keuze doen. Bepaal daar ook van tevoren of je dit zelf kunt of dat je hulp nodig hebt. Het is namelijk belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van de vloer. 

Finishing touch

Heb je de vloer en de muren klaar? Dan kun je beginnen met het leuke gedeelte. Je kunt alles gaan verven, inrichten en schoonmaken. Dit is de laatste fase voordat je in kunt trekken in de woning. Heb je al een idee hoe je het wilt inrichten? Een goede tip hierbij is om kleuren te bepalen die je graag wilt gebruiken en hierbij meubels en accessoires uit te zoeken. Kies de dingen die jij mooi vindt en waar jij je fijn bij voelt. Maak het af met een paar leuke planten, vazen, kussentjes en kaarsen. De onderstaande trends zijn populair in 2023:

  • Duurzaam wonen
  • Thuis als kantoor
  • Warme sferen
  • Groen en beige tinten
  • Blauw
  • Goud en messing

Dit zijn enkel voorbeelden van trends. Trends zijn leuk, maar uiteindelijk moet je de dingen kiezen die jij graag wilt en je fijn bij voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *