7 september 2019

De klus in Castricum

Onlangs is er via www.egaliseren.nl weer een mooie offerteaanvraag binnen gekomen voor een klus in de gemeente Castricum. Deze keer was de klus het verwijderen van vloerbedekking, het Egaliseren van de totale bovenverdieping en vervolgens het leggen van een pvc vloer. De totale oppervlakte betrof ongeveer 60m2. Onze partner in de gemeente Castricum, Trickstyle heeft de gehele klus begeleid en uitgevoerd.

De werkzaamheden in kaart brengen

Na het ontvangen van de offerteaanvraag via Egaliseren.nl is Trickstyle begonnen met de offerte, de omschrijving van de klus was duidelijk, het verwijderen van het vloerbedekking, het vloer egaliseren in Castricum van de hele bovenverdieping en vervolgens het leggen van de nieuwe pvc vloer.

Om een scherpe en transparante offerte op te kunnen geven heeft Trickstyle contact opgenomen met de klant waarbij er direct een afspraak gemaakt is om de klus op te nemen. 
Het maken van een afspraak is bijna standaard, dit om een goed beeld te krijgen van het werk en het bespreken van de wensen. Dit is belangrijk omdat je op die manier samen voor het beste resultaat kunt gaan.

Na een paar bakjes koffie was de deal snel gemaakt en is er een planning gemaakt voor de werkzaamheden.

De uitvoering van de klus

Onze klanten hadden in overleg de hele bovenverdieping leeg gemaakt zodat Trickstyle direct kon beginnen met het verwijderen van de vloerbedekking, toen dit gebeurd was werd het tijd voor de volgende stap, het egaliseren van de (betonnen) ondervloer. 
Doordat de vloer nogal oneffen was is er voor gekozen een egalisatie dikte van 3cm te nemen om zo tot het gladste resultaat te komen en de perfecte ondervloer te maken voor de nieuwe pvc vloer.

Na het egaliseren heeft de egaline de tijd nodig om uit te kunnen harden, hoelang de droogtijd  van egaline is heeft te maken met meerdere factoren, denk hierbij aan type ondervloer, temperatuur en de gekozen laagdikte.
In het geval van deze klus is ervoor gekozen ongeveer 24 uur te wachten om vervolgens de vloer te leggen.

Omdat het huis in Castricum mooie rechte kamers heeft was het leggen van de vloer relatief snel gedaan, in een mum van 5 uur lag de vloer er super strak en vlak in.

Zowel de klant, Trickstyle en wij van Egaliseren.nl zijn trots op weer een mooie klus met een nog mooier resultaat! Op naar weer een vloer egaliseren in Castricum.