11 mei 2023

Vloeren binnen bedrijfspanden egaliseren 

Binnen bedrijfs- en winkelpanden krijgen vloeren het over het algemeen behoorlijk zwaar te verduren. Denk bijvoorbeeld aan de vloer binnen een werkplaats, waar de vloer niet alleen belast wordt door de zware machines die men er gebruikt. Ook zullen er gedurende de werkdag verschillende vloeistoffen op de vloer terechtkomen. In het geval van een autogarage gaat het om oliën en brandstof, wat de toplaag van een gemiddelde vloer ernstig aan kan tasten. Het maakt het gebruik van een vloercoating voor in de garage sterk aan te raden. Deze coating zorgt voor een slijtvaste afwerking van de vloer, waarmee deze bestand is tegen een stootje. Niet alleen interessant voor garages, maar bijvoorbeeld ook voor winkelpanden en grote magazijnen. 

Nut en noodzaak van het aanbrengen van vloercoating 

Een vloercoating aanbrengen is niet alleen interessant om de slijtvastheid van een vloer te verbeteren. Denk ook aan het feit, dat de gemiddelde vloer bij oplevering niet volledig egaal is. Kleine oneffenheden in de vloer kunnen een grote impact hebben op het gebruik van de ruimte. Denk aan machines, welke als gevolg van de oneffenheden in de vloer niet volledig waterpas geplaatst kunnen worden. Daarbij maken de oneffenheden het reinigen van de vloer lastiger. Iets wat de hygiëne binnen het pand bepaald niet ten goede komt. Ook zijn vloeren na oplevering van een pand vaak zeer stoffig. Voldoende reden om een coating over de toplaag van de vloer aan te brengen.  

Ruime keuze uit verschillende soorten coatings 

Bij de keuze voor het laten aanbrengen van een vloercoating over de toplaag van de bestaande vloer, heb je de keuze uit diverse soorten coatings. Het is van het beoogde gebruik van een ruimte afhankelijk, welk type vloercoating het meest geschikt is. Waar de meeste organisaties kiezen voor het laten aanbrengen van een vloercoating zou je dit ook zelf kunnen doen. Dat laatste kan interessant zijn, wanneer het om een kleine ruimte gaat of wanneer je hier al enige ervaring in hebt. Het is belangrijk de coating correct op de toplaag aan te brengen, voor een optimale werking ervan. 

Renoveren van een bestaande vloer 

Het aanbrengen van een vloercoating is niet alleen interessant bij het egaliseren van een vloer na de oplevering van een bedrijfspand. Kies hier bijvoorbeeld ook voor, wanneer je een bestaande, mogelijk beschadigde vloer wilt renoveren. Op plekken waar de vloer hevig beschadigd is door een jarenlange intensieve belasting zal eerst een lokale reparatie worden uitgevoerd. Nadat de vloer volledig gerepareerd is, kan een nieuwe vloercoating worden aangebracht om de ondervloer te beschermen en de toplaag te egaliseren. Met een nieuwe coating over de oorspronkelijke vloer kun je weer jaren vooruit. Het maakt het niet nodig om de volledige vloer te vervangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *